25/4/14

H Υπουργός Εργασίας τέλεσε τα εγκαίνια του πρώτου Κέντρου Αξιολόγησης Αναπηρίας και Λειτουργικότητας


Η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου τέλεσε σήμερα τα εγκαίνια του πρώτου Κέντρου Αξιολόγησης Αναπηρίας και Λειτουργικότητας στην Κύπρο. Πρόκειται για ένα νέο σύστημα του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες, ένα σημαντικό σημείο αναφοράς στη ζωή του πολίτη με αναπηρία.


Η κα Υπουργός, στον χαιρετισμό της, είπε ότι στα πλαίσια του κράτους πρόνοιας καλούμαστε να σεβόμαστε την προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά των ευάλωτων ομάδων, όπως είναι οι ανάπηροι, ώστε να προσφέρουμε όσα ως Κράτος είμαστε υπόχρεοι. «Ευελπιστώ με αυτό το Κέντρο να το πετύχουμε,» συνέχισε.

Η κα Αιμιλιανίδου συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην ίδρυση του Κέντρου και ανέφερε ότι σύντομα θα λειτουργήσουν τέτοια Κέντρα και στις άλλες πόλεις. Αυτό το έργο, πρόσθεσε η Υπουργός, είναι συγχρηματοδοτούμενο κατά 70% από κοινοτικά ταμεία και κατά 30% από κρατικούς πόρους και αποτελεί σύμπραξη του Δημοσίου Τομέα και του Ιδιωτικού.

Η ευαισθησία που οφείλουμε στις ευάλωτες ομάδες με αυτό το Κέντρο αρχίζει να υλοποιείται στην πράξη, κατέληξε η κα Υπουργός.

____________