8/4/14

Ο Υπουργός Ενέργειας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα θέματα υδρογονανθράκων


Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης συναντήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο, με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων για ενημέρωση και συζήτηση των εξελίξεων στα θέματα υδρογονανθράκων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου δρ Στέλιος Χειμώνας, καθώς και οι σύμβουλοι του Κράτους για τα θέματα υδρογονανθράκων, τόσο από πλευράς Κυπρίων εμπειρογνωμόνων όσο και από τους διεθνείς συμβουλευτικούς οίκους.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι συζητήθηκαν οι «έρευνες εξόρυξης υδρογονανθράκων που ευελπιστούμε να αρχίσουμε αυτό το καλοκαίρι. Συζητήσαμε επίσης για τις διαδικασίες που ακολουθούμε και πού βρισκόμαστε στο θέμα του Τερματικού Υγροποίησης, ενώ ανταλλάξαμε και απόψεις για διάφορα γεωπολιτικά θέματα και πώς διαμορφώνεται το σκηνικό στην περιοχή μας.

Πρέπει να πω ότι ήταν μια πάρα πολύ καλή συζήτηση. Διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και ανταλλάχθηκαν ουσιαστικές απόψεις. Έχουμε δεσμευθεί ότι, όπως πράττουμε τους τελευταίους δώδεκα μήνες, θα συνεχίσουμε τις ενημερωτικές αυτές συναντήσεις και στο μέλλον, γιατί το θέμα των υδρογονανθράκων και της σωστής αξιοποίησής τους είναι ένα θέμα που αφορά όλη την Πολιτεία, όλη την κυπριακή κοινωνία».

_________________