29/4/14

Ο Πρόεδρος της Βουλής προήδρευσε σύσκεψης με θέμα τα έργα για την Πάφο- Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017

Ο Πρόεδρος της Βουλής προήδρευσε σύσκεψης με θέμα
τα έργα για την Πάφο- Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου προήδρευσε σύσκεψης κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα της προώθησης των έργων που θα στηρίξουν μια επιτυχή διοργάνωση της Πάφου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι Υπουργοί Οικονομικών και Παιδείας κ. Χάρης Γεωργιάδης και κ. Κώστας Καδής, ο Δήμαρχος Πάφου κ. Σάββας Βέργας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ Πάφος Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017 κ. Χρίστος Πατσαλίδης καθώς και βουλευτές Πάφου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Γενικοί Διευθυντές Υπουργείων, και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Ομήρου σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της σύσκεψης:

«Δέσμευση όλων είναι να στηρίξουμε αποφασιστικά και έμπρακτα, ως εθνικό στόχο, την επιτυχία του Πάφος- Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2017 στην Ευρώπη. Δεύτερο, αποφασίστηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών για την αποδέσμευση του ποσού των πέντε εκατομμυρίων ευρώ που έχει ήδη αποφασιστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο. Τρίτο, τα έργα που θα προταθούν για σκοπούς συγχρηματοδότησης με την ΕΕ εντός Ιουλίου θα κατατεθούν αρμοδίως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τέταρτο, η Αρχή Λιμένων, το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων θα προχωρήσουν στη δημιουργία ενός αγκυροβολίου στο Λιμάνι της Πάφου για να μπορούν να προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια την Πάφο, κάτι που θα ενισχύσει την ευρύτερη τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Πάφου, αλλά και έμμεσα θα βοηθήσει και τον στόχο για το 2017- Πάφος Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Έχει, επίσης, αποφασιστεί σήμερα ότι ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού θα είναι, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο σύνδεσμος με τον Δήμο Πάφου και με το Δ.Σ. Πάφος Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2017. Επίσης ο Γενικός Διευθυντής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Γιώργος Γεωργίου θα είναι ο σύνδεσμος της Κυβέρνησης με τους προαναφερθέντες φορείς της Πάφου σε ό,τι αφορά την προώθηση των αναπτυξιακών έργων που θα στηρίξουν αυτόν τον μεγαλεπήβολο εθνικό στόχο. Βεβαίως, αν χρειαστεί, στην εξέλιξη όλων αυτών που αποφασίστηκαν σήμερα θα επανασυνέλθει αυτή η σύσκεψη για να βοηθήσει περαιτέρω την προώθηση αυτού του στόχου».
__________