8/3/14

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στην εκδήλωση Σκυταλοδρομία Αγάπης



Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στην εκδήλωση Σκυταλοδρομία Αγάπης


Με ιδιαίτερη χαρά δέχθηκα την πρόσκληση της λέσχης Ladies Circle 1 Λευκωσίας και του Σωματείου Δρομέων Κύπρου «Περικλής Δημητρίου», να παραστώ και να χαιρετήσω αυτή την  ξεχωριστή εκδήλωση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Είναι γνωστή, άλλωστε, η δράση της λέσχης Ladies Circle 1 Λευκωσίας, που στοχεύει στην προσφορά κοινωνικών, πολιτιστικών και φιλανθρωπικών υπηρεσιών. Όσον αφορά το Σωματείο Δρομέων Κύπρου, «Περικλής Δημητρίου», η δραστηριότητα των μελών και των φίλων του στον αθλητισμό και προς την κοινωνία είναι διαρκής, γόνιμη και συνεπής.

Η σημερινή εκδήλωση αναδεικνύει ξανά τη δύναμη του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

Τέτοιου είδους  πρωτοβουλίες επιβεβαιώνουν την ανιδιοτελή και βαθιά ριζωμένη αντίληψη, εντός της κοινωνίας μας, για προσφορά και αγάπη προς τον πάσχοντα και αναξιοπαθούντα συνάνθρωπό μας, που βρίσκεται πιο εκτεθειμένος στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τόπος μας.

Η Σκυταλοδρομία Αγάπης αναμειγνύει πολλές από τις ιδιότητες που χαρακτηρίζουν μια υγιή κοινωνία. Οι διοργανωτές θέλουν τον αθλητισμό για να συμβάλλει όχι μόνο στην αρμονική ανάπτυξη του σώματος και στην ψυχική και πνευματική υγεία. Τον θέλουν όμως να συμβάλλει και στην κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη.

Είναι από όλους αποδεκτό,  εξάλλου ότι, στη  σύγχρονη κοινωνία ο αθλητισμός συνιστά μια σημαντική κοινωνική δραστηριότητα, που αποτελεί μέσο για τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής.



Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Γνωρίζω ότι μέσα από τις δράσεις σας επιχειρείτε την αντιμετώπιση πολύ άμεσων κοινωνικών αναγκών. Αναζητείτε κι εσείς τρόπους για να βελτιωθεί το επίπεδο διαβίωσης ανθρώπων που βρίσκονται εντελώς στο περιθώριο και να συμβάλετε στο μέτρο που μπορείτε στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Οι δράσεις σας αποκτούν μεγαλύτερη αξία στις συνθήκες που περνάμε σήμερα.

Η προσφορά σας δεν πηγάζει από υποχρέωση αλλά στηρίζεται στην αυτόβουλη αίσθηση και στην αλτρουιστική βούληση των μελών σας να προσφέρουν.

Η αφειδώλευτη προφορά. Αυτή είναι και η κινητήρια δύναμή σας.

Σας διαβεβαιώνω ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αναγνωρίζοντας την προσφορά σας, στέκεται δίπλα σας, στηρίζοντας το κοινωνικό έργο που επιτελείτε.

Θα ήθελα ξανά να σας ευχαριστήσω  γι’ αυτή την προσφορά σας  και να σας ευχηθώ καλή συνέχεια.
__________________

Σημ.: Τον χαιρετισμό διάβασε εκ μέρους της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Αντρέας Ασσιώτης.