17/2/14

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου σε μαθητικό συνέδριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής





Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος σήμερα σε μαθητικό συνέδριο που διοργάνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή με θέμα: «Ο ρόλος της Εκκλησίας στη ζωή των νέων και ο ρόλος των νέων στη ζωή της Εκκλησίας» ανέφερε τα πιο κάτω:



«Ως νέα παιδιά, δεν είστε οι μελλοντικοί ενεργοί πολίτες αλλά οι κατ’ εξοχήν ενεργοί πολίτες. Τα χαρακτηριστικά σας που ως φυσιολογικοί έφηβοι διαθέτετε, τα έχουμε απόλυτη ανάγκη: Τον ενθουσιασμό σας για να μας  μπολιάζει , το δυναμισμό σας για  να κινήσει τα λιμνάζοντα νερά, την ειλικρίνειά σας, την αισιοδοξία σας να φωτίσει τα αδιέξοδά μας.

Η κοινωνία όχι μόνο δεν δικαιούται να σας παραμερίζει αλλά είναι και απόλυτη ανάγκη να σας συμπεριλαμβάνει με ίσους όρους σε κάθε της συλλογική δράση.

Το συνέδριο που η Ιερά Αρχιεπισκοπή έχει διοργανώσει για σας, σας δίνει σήμερα την ευκαιρία να προσεγγίσετε καυτά προβλήματα που μας αφορούν όλους. Η σχέση των νέων με την Εκκλησία και την ενορία, η τουρκική κατοχή και ο αγώνας για επιστροφή, η μάστιγα των εξαρτήσεων και του φανατισμού, η ανάπτυξη δημοκρατικών πολιτών και τα παρεπόμενα της οικονομικής κρίσης είναι τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα των εργαστηρίων που θα σας απασχολήσουν σε λίγο.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους διοργανωτές για την όμορφη αυτή πρωτοβουλία.  Εύχομαι σε όλους καλό και εποικοδομητικό συνέδριο. Με τις σκέψεις αυτές θα αναμένουμε τα πορίσματα για να τα αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

________________