19/1/14

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε σε φιλανθρωπική εκδήλωση των Ροταριανών Ομίλων, στο Προεδρικό Μέγαρο

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης εξήρε απόψε το έργο των ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών Ροταριανών Ομίλων, καθώς και το γεγονός ότι εντάσσονται σε ένα κοινό Κίνημα Ροταριανών αποδεικνύοντας έτσι ότι οι δύο κοινότητες μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά.

 
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για βοήθεια ατόμων που υποφέρουν από πολιομυελίτιδα - και κατά την οποίαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκε Paul Harris Fellow από τους Ροταριανούς Ομίλους - ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι Ροταριανοί αποτελούν μια εξαιρετική οργάνωση η οποία μέσα από την παγκόσμια προσφορά της αγωνίζεται για να κάνει τον κόσμο καλύτερο. «Συνεπώς, υποστηρίζω απόλυτα τις προσπάθειες σας για εξάλειψη της πολιομυελίτιδας μέχρι το 2018» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα ζητήσει και από άλλους ηγέτες χωρών, να υποστηρίξουν την προσπάθεια των Ροταριανών.  
 
«Γνωρίζω τη σημαντική κοινοτική δουλειά που διεξάγεται από τους Ροταριανούς στην Κύπρο όλα αυτά τα χρόνια. Σας καλώ να εντατικοποιήσετε τις προσπάθειες σας, αφού η πρόσφατη οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει άνευ προηγουμένου ανάγκες σε πολλούς συμπατριώτες μας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
.
Επισήμανε απευθυνόμενους στους Ροταριανούς ότι «μεταξύ των μεγάλων επιτευγμάτων των Κυπρίων Ροταριανών είναι και η επιτυχία σας να ενώσετε τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους Ροταριανούς κάτω από την ίδια στέγη, χωρίς τα πολιτικά θέματα να αποτελούν εμπόδιο για τη συνεργασία σας. Είστε ένα ζωντανό παράδειγμα ότι οι δύο κοινότητες μπορούν να ζήσουν και να εργαστούν αρμονικά μαζί για το κοινό καλό».
 
Πρόσθεσε ότι «είστε ένα παράδειγμα που εμείς οι πολιτικοί θα πρέπει να ακολουθήσουμε έτσι ώστε να επανενώσουμε την πατρίδα μας» και καλωσόρισε θερμά τους Τουρκοκύπριους Ροταριανούς που ήταν παρόντες στην εκδήλωση.
_____________