18/12/13

Προϊόντα που περιέχουν Επικίνδυνες Χημικές Ουσίες






Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Ασφάλεια Προϊόντων πλην τροφίμων (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν κυκλοφορήσει στην Κοινοτική Αγορά τα πιο κάτω προϊόντα τα οποία θεωρείται ότι περικλείουν κινδύνους:



·         Δερμάτινα γάντια ονομασίας «Top quality». Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Γαλλίας και περιέχει εξασθενές χρώμιο.

·         Γυναικεία παπούτσια επωνυμίας «Goldstep»,  με κωδικό 313-47.87. Το προϊόν είναι Ολλανδικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Γερμανίας και περιέχει εξασθενές χρώμιο.

·         Γυναικεία παπούτσια επωνυμίας «Queen's & Sons»,  με κωδικό 1780900 39. Το προϊόν είναι κατασκευασμένο στην Ταϊβάν, εντοπίστηκε στην αγορά της Γερμανίας και περιέχει εξασθενές χρώμιο.

·         Πλαστική κούκλα επωνυμίας «E'Laine», με κωδικό NO.38426. Το προϊόν είναι Κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Ουγγαρίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

·         Πλαστική κούκλα επωνυμίας «Bettina», με κωδικό A 409900-2X. Το προϊόν είναι Κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Κροατίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.


·         Πλαστική κούκλα επωνυμίας «ΚΒ», με κωδικό NO.223O-1 A 473668-4W. Το προϊόν είναι Κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Κροατίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

·         Πλαστική κούκλα επωνυμίας «ΚΒ», με κωδικό NO.XMY8018. Το προϊόν είναι Κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Κροατίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

·         Πλαστική κούκλα επωνυμίας «ΚΒ», με κωδικό A 406244-W. Το προϊόν είναι Κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Κροατίας και περιέχει τις τοξικές για την αναπαραγωγή ουσίες Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) και φθαλικό δι-ισοεννεϋλεστέρα (DINP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

·         Πλαστική κούκλα επωνυμίας «ΚΒ», με κωδικό NO.RT05068 A523991W. Το προϊόν είναι Κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Κροατίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

·         Πλαστική κούκλα επωνυμίας «ΚΒ», με κωδικό NO.M6 A 406055W. Το προϊόν είναι Κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Κροατίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

·         Παιδικό σετ παιχνιδιού επωνυμίας «Pretty girl», με κωδικό NO.83045B. Το προϊόν είναι Κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Κροατίας και περιέχει τις τοξικές για την αναπαραγωγή ουσίες Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) και φθαλικό δι-ισοεννεϋλεστέρα (DINP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

·         Γυναικεία παπούτσια επωνυμίας «Blink»,  με κωδικό 601764-F BL 413. Το προϊόν είναι Κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Γερμανίας και περιέχει εξασθενές χρώμιο.

Περισσότερες πληροφορίες για τα πιο πάνω προϊόντα είναι καταχωρημένες στην ιστοσελίδα του RAPEX:

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί το καταναλωτικό κοινό, σε περίπτωση που εντοπίσει τα πιο πάνω προϊόντα στην Κυπριακή αγορά, να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους λειτουργούς του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στα τηλέφωνα 22405611, 22405609 και 22405637.
_______________

18 Δεκεμβρίου, 2013