30/9/13

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας κας Ζέτας Αιμιλιανίδου σε εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Ηλικιωμένων, στην Πιτσιλιά

Να μη μεταδοθεί πριν τις 8 μ.μ.
Είναι με ιδιαίτερη χαρά που δέχθηκα την πρόσκληση του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Πιτσιλιάς για να παρευρεθώ και να θέσω υπό την αιγίδα μου τη σημερινή εκδήλωση, που διοργανώνεται με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα των Ηλικιωμένων και έχει ως στόχο την έκφραση αγάπης, σεβασμού και εκτίμησης προς την τρίτη ηλικία.

Θέλω να ξέρετε πως όποια εκδήλωση και να γίνει προς τιμήν σας δεν είναι αρκετή. Όσα λόγια κι αν ειπωθούν δεν θα είναι αρκετά για να αποτίσουν φόρο τιμής για τη μεγάλη προσφορά σας. Θέλω να ξέρετε, επίσης, πως η σημερινή εκδήλωση δεν γίνεται απλώς με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για τους Ηλικιωμένους. Είναι, περισσότερο, μια αναγνώριση της προσφοράς σας προς τη νέα γενιά, που εσείς μεγαλώσατε, που την γαλουχήσατε με την αγάπη και τη φροντίδα σας και της δώσατε τα κατάλληλα εφόδια για να δημιουργήσει σωστούς και καλούς ανθρώπους. Πάντα θα αισθανόμαστε ευγνώμονες για τα μαθήματα ζωής που μας έδωσαν οι παππούδες και οι γονείς μας, όχι μόνο με λόγια αλλά και με τις πράξεις και τη δύναμη που είχαν για την καθημερινή τους διαβίωση.

Η τρίτη ηλικία είναι η εποχή που ο άνθρωπος, έχοντας τη σοφία της ζωής, μπορεί να δει τον κόσμο με άλλα μάτια, να χαρεί και να δώσει σημασία σε απλά πράγματα που οι νέοι παραβλέπουν και που δεν έχουν ακόμη την ωριμότητα που χρειάζεται για να τα εκτιμήσουν. Εξάλλου η ψυχή ποτέ δε γερνάει.

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο ΣΚΕ Πιτσιλιάς, που διοργάνωσε αυτή την εκδήλωση και να τονίσω πως μέσα από τέτοιες δράσεις αναδεικνύεται και ο πολιτισμός μας ως λαός. Διαδηλώνεται η αγάπη κι ο σεβασμός μας προς τον συνάνθρωπο και η ανάγκη μας για προσφορά, ακόμη και σε εξαιρετικά δύσκολες περιόδους.

Ο ρόλος που διαδραματίζετε στην κοινότητα είναι σημαντικός και σας διαβεβαιώνω ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αναγνωρίζοντας την προσφορά σας και παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα σας, στηρίζοντας έμπρακτα το κοινωνικό έργο που επιτελείτε. Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι όλους καλή συνέχεια.

Σημείωση: Τον χαιρετισμό διάβασε, εκ μέρους της κας Υπουργού, η Αναπληρώτρια Επαρχιακή Λειτουργός Ευημερίας Λεμεσού κα Φλώρα Μούστρα.