30/9/13

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωνάς Νικολάου παρέστη στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου παρευρέθηκε σήμερα στην κλειστή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών που ασχολήθηκε με την έρευνα για τη λειτουργία των θεσμών του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Στη συνεδρία συμμετείχαν επίσης ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κ. Πανίκος Δημητριάδης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κα Δήμητρα Καλογήρου, η Προϊστάμενη της ΜΟΚΑΣ κα Εύα Παπακυριακού, ο Γενικός Διευθυντής του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου κ. Νώντας Μεταξάς, ο Έφορος ΦΠΑ κ. Κωνσταντίνος Νικολαΐδης, και εκπρόσωπος του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας, ο κ. Νικολάου, ερωτηθείς σχετικά με την τοποθέτηση του Προέδρου της Επιτροπής κ. Δημήτρη Συλλούρη περί ασυνεννοησίας μεταξύ των θεσμών, είπε ότι προσπάθεια του κ. Συλλούρη είναι να υπάρξει συνεργασία και συντονισμός για την καλύτερη αξιοποίηση όλων εκείνων των στοιχείων που έχει συγκεντρώσει η Επιτροπή Θεσμών.

Ο κ. Νικολάου τόνισε, επίσης, ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει δώσει ξεκάθαρο το μήνυμα προς την Αστυνομία ότι θα διερευνηθούν όλα τα ζητήματα που προκύπτουν και σχετίζονται με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία και το τραπεζικό σύστημα και από τα οποία πιθανόν να προκύπτει η διάπραξη οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος. «Μάλιστα θα πρέπει να διερευνηθούν κατά τρόπο ταχύ ούτως ώστε να δούμε αυτούς για τους οποίους στοιχειοθετούνται ευθύνες να οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης».

Η απαίτηση της Κυβέρνησης είναι να υπάρξει μια πλήρης διερεύνηση του όλου ζητήματος και αυτοί που ευθύνονται, όποιοι κι αν είναι, θα πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτό επανέλαβα και σήμερα ενώπιον της Επιτροπής και θέλω να διαβεβαιώσω ότι από πλευράς των διωκτικών Αρχών, της Αστυνομίας, αξιοποιούνται και αξιολογούνται οποιαδήποτε στοιχεία τίθενται στη διάθεσή της, περιλαμβανομένων όλων των στοιχείων που έχει συγκεντρώσει η Επιτροπή Θεσμών», κατέληξε ο κ. Υπουργός.