25/9/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό κα Άντρη Αναστασιάδη, είχε χθες το απόγευμα συνάντηση, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο. Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης, οι Πρέσβεις κ.κ. Νικόλαος Αιμιλίου και Γιώργος Σιακαλλή, η Γενική Πρόξενος της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη κα Κούλα Σοφιανού και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τη συγκίνησή του για την ευκαιρία που είχε να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και να του εκφράσει τη βαθιά ευγνωμοσύνη του για τη συμπαράσταση και τις πρωτοβουλίες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής προς τους Κύπριους που δοκιμάζονται λόγω της οικονομικής κρίσης. Πρόσθεσε ότι ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο αλλά ιδιαιτέρως για το εθνικό θέμα. Υπογράμμισε το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξε ο Αρχιεπίσκοπος και τόνισε ότι επιθυμεί να μεταφέρει και δημόσια τις ευχαριστίες όχι μόνο της Κυβέρνησης αλλά και ολόκληρου του Κυπριακού Ελληνισμού για τη συνεισφορά της Εκκλησίας της Αμερικής στην ανακούφιση πασχόντων Κυπρίων.

Από πλευράς του ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος εξέφρασε βαθύτατη συγκίνηση για την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, σε μια ιστορική επίσκεψη, και για την ατμόσφαιρα εγκαρδιότητας, ειλικρίνειας, αγάπης και σεβασμού στην οποία διεξήχθη η συζήτηση. Σημείωσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης περιέγραψε την κατάσταση στην Κύπρο από την οποία, πρόσθεσε, διαφαίνεται αφενός μεν η τεράστια δύναμη του κυπριακού λαού και η αξιοπρέπειά του στην αντιμετώπιση της κρίσης και αφετέρου η βεβαιότητα ότι η οικονομική κρίση θα ξεπεραστεί και ότι και η άλλη, η πολύ μακρότερη κρίση της κατοχής του ενός τρίτου του ηρωικού αυτού νησιού, επίσης κάποια στιγμή θα τελειώσει.

Τόνισε, επίσης, ότι η συνομιλία του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη του ενέπνευσε αισιοδοξία, επισημαίνοντας ότι η κυπριακή ομογένεια τιμά εξαιρετικά αυτό το μεγάλο και ηρωικό νησί που έμαθε όλα αυτά τα χρόνια να δίδει πολιτισμό, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και πίστη στον Θεό.