6/9/13

Ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας για την Επιβεβαιωτική Γεώτρηση στο Τεμάχιο Aρ. 12

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, αναφορικά με την πρόοδο της Επιβεβαιωτικής Γεώτρησης στο Τεμάχιο Αρ. 12 από τη διαχειρίστρια εταιρεία Noble Energy International Ltd, ανακοινώνει τα ακόλουθα:

• Η Επιβεβαιωτική Γεώτρηση ξεκίνησε επίσημα στις 7 Ιουνίου 2013 και, ακολούθως, όταν η γεώτρηση έφτασε στο τελικό βάθος διεξήχθησαν όλες οι απαραίτητες μετρήσεις και δοκιμές.
• Η διαδικασία της παραγωγικής δοκιμής στη Γεώτρηση έχει ξεκινήσει σήμερα. Οι εργασίες, που περιλαμβάνουν τη ροή και καύση παραγόμενου φυσικού αερίου, δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθούν σήμερα λόγω μηχανικών επιπλοκών και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ακολούθως, η πλατφόρμα γεώτρησης ENSCO 5006 θα ξεκινήσει τις εργασίες σφράγισης και αναχώρησής της από την περιοχή μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2013.
• Η παραγωγική δοκιμή θα συμβάλει στην εξαγωγή συμπερασμάτων αναφορικά με την ικανότητα παραγωγής του ταμιευτήρα, τη διαπερατότητα, τη σύσταση του φυσικού αερίου, καθώς και άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά του ταμιευτήρα.
• Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της Γεώτρησης αναμένεται να ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατόν, εκτιμώντας περί τα τέλη Σεπτεμβρίου 2013.