24/7/13

Ευχετήρια επιστολή του Προέδρου της Βουλής προς τον Έλληνα ομόλογο του

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου απέστειλε την ακόλουθη ευχετήρια επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη:

«Με την ευκαιρία της επετείου της αποκατάστασης της δημοκρατίας στην Ελλάδα, σας απευθύνω θερμές ευχές για την πρόοδο, ανάπτυξη και ευημερία της Ελλάδας.


Ιδιαίτερα εύχομαι τη σύντομη υπέρβαση της παρούσας δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας η οποία, όπως και στην Κύπρο, πλήττει την κοινωνική συνοχή.

Εκφράζω την πεποίθηση ότι Ελλάδα και Κύπρος, με την αξιοποίηση των αστείρευτων δυνατοτήτων των λαών μας, θα μπουν σύντομα στο δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης και της ανάπτυξης.

Τριάντα εννέα χρόνια μετά την εθνική τραγωδία του 1974 και την κατάρρευση της απεχθούς δικτατορίας στην Ελλάδα, επαναβεβαιώνουμε την αμετάκλητη απόφασή μας να μην αποδεχθούμε τα τετελεσμένα του τουρκικού εγκλήματος στην Κύπρο.

Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες και τον αγώνα για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και τη δίκαιη, δημοκρατική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού με τη συμπαράσταση της Ελλάδας, για την οποία είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες».