18/7/13

Συναντήσεις του εκ των Αντιπροέδρων της Βουλής των Ελλήνων κ. Ι. Δριβελέγκα με Προέδρους Κοινοβουλευτικών Επιτροπών 18/07/2013


Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τις μαύρες επετείους του 1974 εκπροσωπώντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο εκ των Αντιπροέδρων της Βουλής των Ελλήνων κ. Ιωάννης Δριβελέγκας είχε σήμερα από κοινού συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας κ. Γιώργο Βαρνάβα και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Πρόδρομο Προδρόμου.

Κατά τη συνάντηση οι κ.κ. Βαρνάβα και Προδρόμου ευχαρίστησαν τον κ. Δριβελέγκα για την παρουσία του στην Κύπρο η οποία, όπως τόνισαν, αποδεικνύει έμπρακτα τη συμπαράταξη του ελληνικού λαού και των εκπροσώπων του στις προσπάθειες για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο των πικρών αναμνήσεων του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής καθώς και της συνεχώς επιδεινούμενης σημερινής οικονομικής κρίσης.

Οι Κύπριοι βουλευτές έκαναν, επίσης, αναφορά, στις νέες δυνατότητες συνεργασίας που διανοίγονται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου από την εύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Επισήμαναν ταυτόχρονα την εν δυνάμει συμβολή της Κύπρου στην επαύξηση της ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από πλευράς του, ο κ. Δριβελέγκας σημείωσε με πνεύμα αισιοδοξίας τις ευκαιρίες που μπορεί να αναφύονται, ακόμα και εν καιρώ κρίσης, ένεκα της ανάγκης ανάληψης δημιουργικής δράσης με στόχο την επίλυση των όποιων προβλημάτων. Έκανε επίσης αναφορά στην ανάγκη επανακαθορισμού κοινής στρατηγικής, στη βάση των νέων γεωπολιτικών δεδομένων της περιοχής και της δυνατότητας συμμετοχής του φυσικού πλούτου της κυπριακής ΑΟΖ στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, Εγκλωβισμένων, Αγνοουμένων και Παθόντων κα Σκεύη Κουκουμά-Κούτρα παρέθεσε χθες βράδυ δείπνο εργασίας προς τιμήν του κ. Δριβελέγκα. Συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν επιμέρους πτυχές του Κυπριακού και οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τις προσπάθειες διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων.