13/5/13

Η βουλευτής κα Στέλλα Κυριακίδου θα συμμετάσχει σε συνεδρία για την καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας εναντίον των παιδιών

Η βουλευτής κα Στέλλα Κυριακίδου αναχωρεί αύριο για το Στρασβούργο για να συμμετάσχει στην 5η συνεδρία της Επιτροπής των Συμβαλλομένων Μερών στη Σύμβαση Lanzarote που αφορά στην πρόληψη και καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας εναντίον των παιδιών. Η συνεδρία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 15 Μαΐου.

Η εν λόγω Επιτροπή έχει ως κύρια αρμοδιότητα την παρακολούθηση, τήρηση και εφαρμογή της σχετικής Σύμβασης και απαρτίζεται από εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), του Κογκρέσου των τοπικών και περιφερειακών αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού, αρμόδιων διακρατικών επιτροπών και άλλων εκπροσώπων της Εξ Υπουργών Επιτροπής του ΣτΕ.

Η κα Κυριακίδου μετέχει σε αυτή τη συνεδρία υπό την ιδιότητά της ως Γενική Εισηγήτρια για τα Παιδιά εκ μέρους της ΚΣΣΕ. Στη συνεδρία θα αξιολογηθούν, μεταξύ άλλων, δυο ερωτηματολόγια που απαντήθηκαν από τα κράτη μέλη του ΣτΕ και αφορούν σε νομοθετικά και άλλα μέτρα που έχουν θεσπιστεί σε εθνικό επίπεδο για την πάταξη του φαινομένου της σεξουαλικής βίας και κακοποίησης ανηλίκων.