3/2/13

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την έκθεση της PIMCO για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών 03/02/2013

Κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι τα σενάρια που κατέθεσε στην έκθεσή της η PIMCO, αλλά ορισμένοι δεν παραλείπουν να κάνουν δηλώσεις και να αναπτύσσουν τρομοκρατικά σενάρια στη βάση εικοτολογιών, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του το απόγευμα στους δημοσιογράφους, ο κ. Στεφάνου είπε: «Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι κανένας δεν γνωρίζει ποια είναι τα σενάρια που κατέθεσε στην έκθεσή της η PIMCO, αλλά δεν παραλείπουν να κάνουν δηλώσεις και να αναπτύσσουν τρομοκρατικά σενάρια στη βάση πληροφοριών και εικοτολογιών. Αυτές οι προσεγγίσεις δεν είναι ούτε σοβαρές ούτε και υπεύθυνες. Πολύ περισσότερο δε που δυσκολεύουν τις προσπάθειές μας για να πείσουμε για την ορθότητα των θέσεών μας.
Πρέπει με σύνεση και ψυχραιμία να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις διάφορες προκλήσεις που η Κύπρος αντιμετωπίζει. Η Κυβέρνηση, μαζί με την Κεντρική Τράπεζα, έχουν σχεδιασμό για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.
Η άποψή μας είναι ότι το δημόσιο χρέος της Κύπρου είναι βιώσιμο και γιʼ αυτό προσπαθούμε να πείσουμε. Απάντηση και εναλλακτική λύση προτείνουμε αν οι Ευρωπαίοι επιμένουν να υποστηρίζουν ότι το δημόσιο χρέος μας είναι μη βιώσιμο. Εμείς με συγκεκριμένο τρόπο υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της Κύπρου. Αν ορισμένοι επιμένουν και αυτό το θέμα να το εντάσσουν στις προεκλογικές και κομματικές σκοπιμότητες, το μόνο που κάνουν είναι να πλήττουν τα συμφέροντα της Κύπρου».
Απαντώντας σε σημερινή αναφορά του Προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος διερωτήθηκε για το «πώς κατάντησε έτσι η Κύπρος», ο κ. Στεφάνου είπε ότι «προφανώς ο κ. Αναστασιάδης δεν θέλει να βλέπει τι γίνεται στην Ευρώπη και αλλού. Στην Ευρώπη της κρίσης, της λιτότητας και της ανεργίας που οδήγησαν οι πολιτικές στις οποίες πιστεύει ο κ. Αναστασιάδης και οι πολιτικές που πιστεύει είναι οι πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού».
Κληθείς να σχολιάσει αναφορά του κ. Αναστασιάδη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφήνει πίσω του ερείπια, ο κ. Στεφάνου είπε: «Ευτυχώς που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ο Δημήτρης Χριστόφιας και όχι ο Νίκος Αναστασιάδης, διότι οι πολιτικές που οδήγησαν την Ευρώπη και τον κόσμο όλο στην οικονομική κρίση, στην ανεργία, στη λιτότητα και στις διαδηλώσεις που γίνονται καθημερινά σε μια σειρά από χώρες της Ευρώπης και του κόσμου είναι οι πολιτικές στις οποίες πιστεύει και τις οποίες πρεσβεύει ο κ. Αναστασιάδης. Είναι οι πολιτικές τις οποίες θέλει να επιβάλει η Τρόικα και που ο κ. Αναστασιάδης ήθελε να επιβληθούν πιο γρήγορα, γι’ αυτό και επέμενε να υπογραφεί άρον-άρον το Μνημόνιο».