8/11/12

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης παρέστη στις εκδηλώσεις της Πολεμικής Αεροπορίας για τους εορτασμούς του Προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ 08/11/2012

Με λαμπρότητα γιόρτασε σήμερα η Πολεμική Αεροπορία τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Στυλιανού Νάση, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο.

Στρατιωτικό άγημα και η Φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς απέδωσαν τιμές και α
φού τελέστηκε δοξολογία, ο Διοικητής της Αεροπορίας ανέγνωσε την ημερήσια διαταγή. Ακολούθως ο Υπουργός Άμυνας και οι άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι επισκέφθηκαν τον χώρο της έκθεσης πτητικών μέσων και οπλικών συστημάτων.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά την τελετή, ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε τα ακόλουθα
:

«Ανήμερα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ γιορτάζει η Πολεμική Αεροπορία. Η Αεροπορία βρίσκεται σε μια φάση ανασυγκρότησης
, όπως και ολόκληρη η Εθνική Φρουρά, για την αναβάθμιση της επιχειρησιακής της ικανότητας και της μαχητικής της ετοιμότητας για να μπορέσει να εκπληρώσει στο ακέραιο το καθήκον της εάν οι συνθήκες το επιβάλουν.

Παράλληλα
, η Πολεμική Αεροπορία με τα υπερσύγχρονα ελικόπτερα, των οποίων η παραλαβή έχει φέτος συμπληρωθεί, αποτελεί βασικό συντελεστή στο σύστημα έρευνας και διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι η Αεροπορία
, με την Αεροπορική Βάση της Πάφου, προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες και διευκολύνσεις σε φιλικά κράτη, στα αεροσκάφη τους, για ειρηνευτικές αποστολές των Ηνωμένων Εθνών και της ΕΕ, κάτι που αποδεικνύει την αξία της Αεροπορίας μας αλλά και τη σημαντική στρατηγική θέση της Κύπρου την οποία αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αναδεικνύοντας την Κύπρο σε παράγοντα ειρήνης, ομαλότητας και σταθερότητας στην περιοχή μας».

Εκτός από τον Υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, στην τελετή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πάφου, πολιτειακοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι της Εκκλησίας
, εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών καθώς και ξένοι Στρατιωτικοί Ακόλουθοι στην Κύπρο.

Η έκθεση πτητικών μέσων και οπλικών συστημάτων θα είναι ανοικτή για το κοινό
σήμερα από τη 1.00 μ.μ. μέχρι τις 4.00 μ.μ. και αύριο από τις 9.30 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ.