8/11/12

Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Γεωργίας 08/11/2012

Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), διοργανώνεται στις 11 και 12 Νοεμβρίου, από τη Βουλή των Αντιπροσώπων η Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Γεωργίας. Οι εργασίες της Διάσκεψης θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία».

Η Διάσκεψη, της οποίας θα προεδρεύει ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων κ. Γιαννάκης Γαβριήλ, έχει ως επίκεντρο τις νομοθετικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Μεταρρύθμιση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής και της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, καθώς και την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στον τομέα της γεωργίας. Στη Διάσκεψη αναμένεται να συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι Κοινοβουλίων κρατών μελών της ΕΕ, υπό ένταξη και υποψηφίων χωρών και εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην πρώτη ενότητα της Διάσκεψης, την οποία θα απασχολήσει η Μεταρρύθμιση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, κύριοι ομιλητές θα είναι ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Γεωργία και Αγροτική Ανάπτυξη κ. Dacian Cioloş. Η συζήτηση κατά τη δεύτερη ενότητα θα επικεντρωθεί στην επίδραση της κλιματικής αλλαγής στη γεωργία. Κύριοι ομιλητές στην εν λόγω ενότητα θα είναι ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Αδάμος Αδάμου καθώς και ο Επίτροπός Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου. Η τρίτη ενότητα έχει ως θέμα τη Μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, όπου κύριοι ομιλητές θα είναι η Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Lowri Evans, όπως και ο Διευθυντής του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Λοίζος Γ. Λοιζίδης.