25/10/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας συναντήθηκε με τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤʼ 25/10/2012

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αγία Έδρα, είχε σήμερα το μεσημέρι κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’ που διήρκησε 40 περίπου λεπτά.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας έφθασε στο Βατικανό στις 12 μ. (τοπική ώρα), συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κα Ελση Χριστόφια και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας που αποτελείται από την Υπουργό Εξωτερικών δρα Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, τον Πρέσβη της Δημοκρατίας στην Αγία Έδρα κ. Γιώργο Πουλλίδη, τον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Χρίστο Χριστοφίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας οδηγήθηκαν στο Αποστολικό Μέγαρο, όπου ο Πρόεδρος έτυχε υποδοχής από τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤʼ.

Ακολούθησε κατ΄ ιδίαν συνάντησή τους και ανταλλαγή δώρων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δώρισε στον Πάπα Βενέδικτο ένα αντίγραφο δέντρου ελιάς από ασήμι λέγοντας του ότι «η Κύπρος είναι γη του ευλογημένου δέντρου της ελιάς. Το δέντρο αυτό αποτελεί σύμβολο ειρήνης». Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Χριστόφιας παρουσίασε στον Πάπα Βενέδικτο τα μέλη της αντιπροσωπείας που τον συνοδεύει και υπέγραψε το Βιβλίο Επισκεπτών της Αγίας Έδρας.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Γραμματέα του Κράτους (Πρωθυπουργός) της Αγίας Έδρας Καρδινάλιο Tarcisio Bertone.