3/9/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ιορδανία 03/09/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κα Έλση Χριστόφια, μεταβαίνει την ερχόμενη Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου στο Αμμάν, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη ύστερα από πρόσκληση του Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλαχ Β’.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο Βασιλιάς της Ιορδανίας θα έχουν επίσημες συνομιλίες τις οποίες θα απασχολήσουν οι διμερείς σχέσεις, τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ της Ιορδανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και διεθνή και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Κατά την επίσκεψη του στο Αμμάν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Fayez al-Tarawneh, τον Πρόεδρο της Γερουσίας κ. Taher Masri και τον Πρόεδρο της Κάτω Βουλής κ. Abdel Karim Doughmi.
Επίσης, θα μιλήσει στο επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου – Ιορδανίας, στο οποίο θα παραστεί και ο Πρωθυπουργός της Ιορδανίας.
Στη διάρκεια της επίσκεψης θα υπογραφεί Συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας για Συνεργασία στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και της Ιατρικής Επιστήμης και Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Εξοικονόμησης Ενέργειας μεταξύ του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και του Υπουργείου Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων της Ιορδανίας.
Θα υπογραφούν, επίσης, Συμφωνία για Συνεργασία μεταξύ των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων των δύο χωρών, καθώς και Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ των Χρηματιστηρίων Κύπρου και Αμμάν.
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν, επίσης, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 7 Σεπτεμβρίου.