24/7/12

Επαφές της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού στο Ισραήλ 24/07/2012

 

Αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Νικόλα Παπαδόπουλο και αποτελούμενη από τα μέλη της κ.κ. Χάρη Γεωργιάδη, Σταύρο Ευαγόρου και Νίκο Νικολαϊδη, πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ μεταξύ 23 και 26 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης οι Κύπριοι Βουλευτές έγιναν σήμερα δεκτοί από τον Πρόεδρο του Ισραηλινού Κοινοβουλίου (Κνεσσέτ) κ. Reuven Rivlin. Κατά τη συνάντηση, ο κ. Rivlin εξέφρασε την εκτίμηση του προς την Κύπρο για τη βοήθεια που πρόσφερε προς τον εβραϊκό λαό σε παλαιότερες δύσκολες εποχές. Συζητήθηκαν δε οι διμερείς σχέσεις και εκφράστηκε η αμοιβαία επιθυμία για περαιτέρω προώθησή τους, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού και των τρεχόντων θεμάτων οικονομίας.
Η αντιπροσωπεία είχε επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της Κνεσσέτ κ. Carmel Shama Hacohen και μέλη της Επιτροπής. Κατά τη συνάντηση τονίστηκε εκατέρωθεν η ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία θα μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα χρήσιμη, όπως λέχθηκε, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τις δύο χώρες. Συζητήθηκαν επίσης οι κυριότερες προκλήσεις που έχει ενώπιον της η κάθε Επιτροπή, καθώς και πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης της κρίσης, μέσω της αύξησης της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας. Τέλος, ανταλλάγηκαν απόψεις για τον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει την κρίση και για τις πολιτικές που αναμένονται να αναπτύξουν η Κύπρος και το Ισραήλ στο πλαίσιο αυτό.
Ακολούθησε γεύμα που παρέθεσε η Επιτροπή Οικονομικών της Κνεσσέτ προς τιμήν της κυπριακής αντιπροσωπείας, στο οποίο παρακάθισε και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ισραηλινού Κοινοβουλίου κ. Yitzhak Vaknin.