21/6/12

Η Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η Κύπρος παραμένει προσηλωμένη στη δημιουργία του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου 21/06/2012

Τη διαβεβαίωση ότι η Κυπριακή Προεδρία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ολοκλήρωση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου μέχρι το τέλος του 2012, έδωσε σήμερα η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου σε αξιωματούχους της ΕΕ.


Η Υπουργός Εσωτερικών συμμετείχε στις εργασίες του σεμιναρίου DG COMM που οργάνωσε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο. Το σενάριο παρακολούθησαν εξήντα υψηλοί αξιωματούχοι από το Ευρωκοινοβούλιο και τα κράτη μέλη της ΕΕ.
Στην ομιλία της η κα Μαύρου τόνισε ότι η Κυπριακή Προεδρία παραμένει προσηλωμένη στην ολοκλήρωση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου μέχρι το τέλος του 2012, όπως ορίζεται στο πρόγραμμα της Στοκχόλμης και επιβεβαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Ιούνιο του 2011.
Η κα Μαύρου ανέφερε επίσης ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να εργαστούν από κοινού για την εξεύρεση λύσεων που θα εξασφαλίζουν υψηλά κριτήρια ασφάλειας και προστασίας για τους πρόσφυγες. Οι διαδικασίες που θα καθοριστούν, τόνισε, θα πρέπει να είναι δίκαιες και αποτελεσματικές ενώ παράλληλα θα πρέπει να λειτουργούν αποτρεπτικά σε καταχρήσεις.