22/6/12

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου 2012 της ΚΣΣΕ 22/06/2012

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους Βουλευτές κα Στέλλα Κυριακίδου (επικεφαλής), κ. Γιώργο Λουκαΐδη, κα Αθηνά Κυριακίδου και κ. Νίκο Νικολαΐδη αναχωρεί στις 24 Ιουνίου για το Στρασβούργο για να συμμετάσχει στις εργασίες του Τρίτου Μέρους της Συνόδου 2012 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ). Οι εργασίες θα διεξαχθούν από τις 25 μέχρι τις 29 Ιουνίου. Την αντιπροσωπία συνοδεύουν ο Ανώτερος Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κ. Πανίκος Πουργουρίδης και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α΄ κα Γαβριέλα Μαραγκού.
Κατά τις εργασίες της Συνόδου η εισηγήτρια της αρμόδιας Επιτροπής της Συνέλευσης για το θέμα των πολλαπλών διακρίσεων εις βάρος των Μουσουλμάνων γυναικών στην Ευρώπη κα Αθηνά Κυριακίδου θα παρουσιάσει την έκθεσή της στην Ολομέλεια του Σώματος. Ανάμεσα στα άλλα θέματα που θα απασχολήσουν τη Συνέλευση είναι τα μέτρα λιτότητας ως κίνδυνος για τη δημοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα, οι πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της χρηματοπιστωτικής κρίσης για τη νέα γενιά, η κρίση της δημοκρατίας και ο σημερινός ρόλος του κράτους στην Ευρώπη, η απεικόνιση των μεταναστών και προσφύγων κατά τη διάρκεια προεκλογικών εκστρατειών και η κατάσταση των προασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Μεταξύ των προσωπικοτήτων που αναμένεται να προσφωνήσουν τη Σύνοδο είναι ο Πρόεδρος της Βουλής της Τυνησίας κ. Mustapha Ben Jaafar, ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας κ. Edmond Haxhinasto εκπροσωπώντας την Αλβανική Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας κ. Giulio Terzi di Sant’Agata και ο Υπουργός Οικονομικών της Ισλανδίας κ. Steingrímur Sigfússon.