17/5/12

Συνάντηση της Υπουργού Εσωτερικών με αντιπροσωπεία της Ομάδας Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 
17/05/2012


Η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ομάδας Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ομάδα σχηματίστηκε τον Ιούνιο του 2009 και ο πυρήνας της είναι 52 Ευρωβουλευτές από εννέα χώρες.
Κατά τη συνάντηση έγινε παρουσίαση των προτεραιοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών για την επικείμενη Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο.

Η κα Υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις που της τέθηκαν από τους Ευρωβουλευτές σχετικά με την ολοκλήρωση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου, την εμπορία προσώπων,
τον Οδικό Χάρτη για τη Διασφάλιση Ευρωπαϊκής Δράσης έναντι Μεταναστευτικών Ροών, την Πολιτική Άμυνα, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στον Τομέα Εσωτερικών Υποθέσεων 2014-2020 αλλά και για θέματα όπως το κυνήγι των αμπελοπουλιών, η εξοικονόμηση νερού, η πολιτική συνοχής και άλλα.