17/5/12

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Δήμου Αγλαντζιάς
 
17/05/2012


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Δήμαρχο κ. Κώστα Κόρτα και εκπροσώπους του Δήμου Αγλαντζιάς στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η πρόταση του Δήμου Αγλαντζιάς για σύσταση κοινοπραξίας μεταξύ του Δήμου, του Τμήματος Δασών και των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και του Πανεπιστημίου Κύπρου
, ώστε να πραγματοποιηθεί μελέτη για αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής Αθαλάσσας ως πολυκέντρου δραστηριοτήτων. Ο κ. Υπουργός είπε ότι το Υπουργείο Γεωργίας είναι ανοικτό στην πρόταση συνεργασίας και ενημέρωσε ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση λειτουργών των δύο Τμημάτων του Υπουργείου με εκπροσώπους του Δήμου και του Πανεπιστημίου Κύπρου για να μελετηθούν συγκεκριμένες παράμετροι της πρότασης.
Τέλος, συζητήθηκε το αίτημα για επέκταση του δικτύου για αξιοποίηση του νερού τριτοβάθμιας επεξεργασίας του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας για τις αρδευτικές ανάγκες του Δήμου Αγλαντζιάς. Ο κ. Αλετράρης έδωσε οδηγίες όπως το αίτημα προωθηθεί από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων με κρατική δαπάνη.