4/4/12

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους στους Παγκύπριους Μαθητικούς Αγώνες Στίβου στο Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ, χθες

04/04/2012





Με ιδιαίτερη χαρά απευθύνω χαιρετισμό στη σημαντικότερη και μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση των σχολείων μας, τους 59ους Παγκύπριους Μαθητικούς Αγώνες Στίβου. Οι φετινοί αγώνες είναι αφιερωμένοι στη μνήμη ενός μεγάλου δασκάλου, ενός πολυσύνθετου αθλητή και ενός αγωνιστή της κυπριακής ελευθερίας, του αείμνηστου Αντώνη Παπαδόπουλου.

Οι αγώνες αποτελούν την κορύφωση της προπονητικής προσπάθειας στην οποία νικητές είναι όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια: προπονητές και αθλητές. Αυτό που πρέπει να κυριαρχεί στη σκέψη μας είναι ότι ολόκληρη η ζωή μας είναι ένας συνεχής αγώνας. Δεν μπορούμε όλοι να είμαστε πρωταθλητές, μπορούμε όμως να είμαστε σωστοί αθλητές, δίνοντας ο καθένας μας τον καλύτερο του εαυτό τόσο στον αγώνα που συμμετέχουμε όσο και στον στίβο της ζωής, με επιμονή, με αυτοθυσία και με σεβασμό στον διπλανό μας.

Στην εποχή μας πολλοί επιδιώκουν να συνδέσουν τις αθλητικές εκδηλώσεις με τη βία και τα έκτροπα. Σας καλώ όλες και όλους να αποδείξετε ότι ο αθλητισμός αποτελεί την πιο αξιόλογη άμιλλα των νέων. Σας καλώ όχι να μιμηθείτε άλλα πρότυπα αλλά να αποτελέσετε εσείς οι ίδιοι πρότυπα μιας υγιούς νεολαίας η οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σημερινής και αυριανής μας κοινωνίας.

Κάντε βίωμα σας το Ολυμπιακό μήνυμα «CITIUS – ALTIUS – FORTIUS» ως το βασικότερο στοιχείο της εκπαιδευτικής σας αγωγής:
«Ταχύτερα» στην αθλητική απόδοση, αλλά και στην αντίληψη,
«ψηλότερα» στον αθλητισμό, αλλά και στην εθνική ανάταση, και
«δυνατότερα» στο σώμα και στην ψυχή, αλλά και με θάρρος στον αγώνα της ζωής.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία και είμαι βέβαιος ότι με τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητα που σας διακρίνει θα ανταποκριθείτε, πρώτα στις δικές σας προσδοκίες, αλλά και στις προσδοκίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, των γονιών, των προπονητών και των καθηγητών σας, τόσο μέσα όσο και έξω από τους αθλητικούς στίβους.