27/4/12

Αντιπροσωπία Βουλευτών θα συμμετάσχει σε Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου
 
27/04/2012


Οι Βουλευτές κ.κ. Χρήστος Στυλιανίδης, Γιώργος Γεωργίου, Άγγελος Βότσης και κα Ρούλα Μαυρονικόλα μεταβαίνουν αύριο στην Άγκυρα για να συμμετάσχουν στη Συνάντηση των Ειδικών Ομάδων Εργασίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου (ΚΣΜ), την οποία φιλοξενεί η Τουρκική Εθνοσυνέλευση, στις 29 και 30 Απριλίου. Την αντιπροσωπία θα συνοδεύει η Πρώτη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Μαρίνα Αδαμίδου.

Στο πλαίσιο των εργασιών των τριών Μονίμων Επιτροπών της ΚΣΜ, της Επιτροπής Πολιτικής Συνεργασίας και Συνεργασίας για θέματα Ασφάλειας, της Επιτροπής Οικονομικής, Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Συνεργασίας και της Επιτροπής για τον Διαπολιτισμικό Διάλογο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, θα διεξαχθεί συζήτηση επί των προσχεδίων εκθέσεων και ψηφισμάτων των εισηγητών των αντίστοιχων Ειδικών Ομάδων Εργασίας. Στα θέματα συζήτησης περιλαμβάνονται η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και οι μεταρρυθμίσεις στις χώρες του αραβικού κόσμου, το οργανωμένο έγκλημα, οι κλιματικές αλλαγές και οι επιπτώσεις τους στη Μεσόγειο, το εξωτερικό εμπόριο και οι επενδύσεις στην περιοχή, η επισιτιστική ασφάλεια, το πρόβλημα της ανεργίας και η δημιουργία θέσεων εργασίας καθώς και το θέμα της εκπαίδευσης.


Την εναρκτήρια συνεδρία της Συνάντησης θα προσφωνήσουν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης κ. Cemil Çiçek, ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας κ. Ahmet Davutoğlu και ο Ioρδανός Πρόεδρος της ΚΣΜ κ. Fayez Tarawneh.