27/4/12

Ο Υπουργός Υγείας δρ Σταύρος Μαλάς θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Λιβύη
 
27/04/2012


Για τη Λιβύη αναχωρεί αύριο Σάββατο, 28 Απριλίου ο Υπουργός Υγείας δρ Σταύρος Μαλάς, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη συνοδευόμενος από εκπροσώπους ιατρικών κέντρων και επιχειρηματίες.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Λιβύη ο δρ Μαλάς θα συναντηθεί με τον Λίβυο ομόλογό του κ. Φατιμά Χαμρούς. Θα επισκεφθεί παράλληλα, ιατρικά κέντρα, ενώ θα έχει συνάντηση με Κύπριους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Λιβύη.

Κύριος στόχος της επίσκεψης του δρος Μαλά είναι η προσέλκυση ασθενών από τη Λιβύη στην Κύπρο και η αποθεραπεία τους σε ιδιωτικά κέντρα της χώρας μας.

Στο πλαίσιο των επαφών του με τον Λίβυο ομόλογό του θα συζητηθούν, επίσης, θέματα που σχετίζονται με την παροχή εμπειρογνωμοσύνης από πλευράς της χώρας μας σε ό,τι αφορά τη διαχείριση ιατρικών κέντρων στη Λιβύη.

Πρέπει, παράλληλα, να σημειωθεί ότι έχει ήδη συμφωνηθεί όπως η Κύπρος στηρίξει τη λειτουργία εργοστασίων παραγωγής φαρμάκων στη Λιβύη. Θα συζητηθούν τέλος οι προοπτικές επέκτασης της συνεργασίας των δύο χωρών στο εξαγωγικό εμπόριο φαρμάκων.

Ο δρ Μαλάς θα επιστρέψει στην Κύπρο τη Δευτέρα, 30 Απριλίου.