23/4/12



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Δήμαρχο της πόλης του Λονδίνου
 
23/04/2012




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Δήμαρχο της πόλης του Λονδίνου Λόρδο Ντέιβιντ Γούτον και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής και Πόρων της πόλης του Λονδίνου κ. Στιούαρτ Φρέιζερ.
Μετά τη συνάντηση, ο Λόρδος Γούτον δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι βρίσκεται στην Κύπρο εν όψει της ανάληψης από την Κυπριακή Δημοκρατία της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιουλίου.
Πρόσθεσε ότι έχει, ήδη, συναντηθεί με τον Υφυπουργό Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Βάσο Σιαρλή και τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν τον τομέα της Ενέργειας και πιο συγκεκριμένα το ζήτημα της ανεύρεσης φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ.
Αναφερόμενος στη συνάντησή του το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Λόρδος Γούτον είπε ότι «ήταν καρποφόρα και ο Πρόεδρος μας ανέφερε τις σκέψεις του σε σχέση με την Προεδρία της ΕΕ και τη σημασία που έχει αυτή για την Κύπρο. Η επίσκεψή μας εδώ υπογραμμίζει τη σημασία που αποδίδουν τα μέλη της ΕΕ στην Κυπριακή Προεδρία», είπε ο Λόρδος Γούτον, ο οποίος πρόσθεσε ότι προσκάλεσε τον Πρόεδρο Χριστόφια να επισκεφθεί την πόλη του Λονδίνου κατά την εκεί μετάβασή του για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.
Τέλος, ερωτηθείς σχετικά, ο Λόρδος Γούτον είπε ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας και η ανάπτυξη αποτελούν παγκόσμια ατζέντα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κυπριακή Προεδρία θα ακολουθήσει αυτή την ατζέντα.