4/4/12


04/04/2012

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης προήδρευσε σήμερα συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ), η οποία πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στη Λευκωσία.


O κ. Συλικιώτης είχε, επίσης, την ευκαιρία να μιλήσει στα μέλη της Διεύθυνσης και του προσωπικού του ΚΟΤ, τους οποίους ευχαρίστησε για το έργο που επιτελούν και διαβεβαίωσε για τη στήριξη στην οποία μπορούν να προσβλέπουν τόσο από τον ίδιο όσο και από το Υπουργείο Εμπορίου.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο Υπουργός Εμπορίου τόνισε τη διαχρονική σημασία του ΚΟΤ για την κυπριακή οικονομία, επισημαίνοντας ότι ο Οργανισμός επεξεργάστηκε και υλοποιεί τώρα την πολύ σημαντική Στρατηγική Τουρισμού 2011 – 2015. Κατά τη συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο, εξήγησε, συζητήθηκαν τόσο τα τρέχοντα ζητήματα όσο και οι ευρύτεροι προγραμματισμοί, με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της εποχικότητας, η οποία εξακολουθεί να υπάρχει παρά τη σημαντική ανάκαμψη που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Συλικιώτης εξέφρασε, τέλος, τη βεβαιότητα ότι τα όποια προβλήματα διαπιστώνονται θα επιλύονται μέσω της στενής συνεργασίας που θα υπάρχει με τον ΚΟΤ.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΚΟΤ κ. Αλέκος Ορουντιώτης εξέφρασε την ικανοποίηση του Διοικητικού Συμβουλίου για το γεγονός ότι ο Υπουργός Εμπορίου απέδειξε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ότι πραγματικά ενδιαφέρεται όχι μόνο για το μείζον θέμα του φυσικού αερίου, αλλά και για τον τουρισμό που αποτελεί, ίσως, τη βάση για την οικονομική ανάπτυξη κατά τις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Ο κ. Ορουντιώτης ανέφερε επίσης: «Έχουμε ήδη εξηγήσει στον κ. Υπουργό τα διάφορα θέματα που απασχολούν το Διοικητικό Συμβούλιο και έχουμε εξασφαλίσει την αμέριστη συμπαράστασή του για επίλυση όλων των θεμάτων που απασχολούν τόσο τον ΚΟΤ όσο και την τουριστική βιομηχανία γενικότερα».

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει το θέμα που προέκυψε σήμερα με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ο κ. Υπουργός επισήμανε ότι από το πρωί βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Διευθυντή του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς (ΔΣΜ) κ. Χρίστο Χριστοδουλίδη, ενώ κατά τις μεσημβρινές ώρες επισκέφθηκε και το Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας, όπου έτυχε ενημέρωσης. Το θέμα προέκυψε, εξήγησε, όταν σε ώρες μη αιχμής παρουσιάστηκαν τεχνικά προβλήματα που δεν μπορούσαν να προβλεφθούν και αφορούσαν ουσιαστικά πλεονασμό και όχι έλλειψη επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο κ. Συλικιώτης ανέφερε, παράλληλα, ότι σε συζητήσεις που είχε με τον Διευθυντή του ΔΣΜ και τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕΚ) κ. Γιώργο Σιαμμά, αποφασίστηκε όπως διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα σύσκεψη για να ληφθούν όλα εκείνα τα έκτακτα μέτρα που απαιτούνται για να μην επαναληφθούν τέτοια προβλήματα. Ο κ. Υπουργός σημείωσε ότι, σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις τόσο από πλευράς ΔΣΜ και ΡΑΕΚ όσο και από την ΑΗΚ, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα υπάρχει επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας.