4/4/12

Η Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ

04/04/2012





Η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου είχε σήμερα συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν κυρίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΡΙΚ λόγω της μη ψήφισης του προϋπολογισμού του Ιδρύματος από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Μετά τη συνάντηση, η κα Μαύρου ανέφερε τα ακόλουθα προς τους δημοσιογράφους:

«Η σημερινή συνάντηση είχε περισσότερο ως στόχο να μεταφέρει την εκτίμηση της Κυβέρνησης, αλλά και τη δική μου προσωπικά, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα στο προσωπικό του ΡΙΚ για τον τρόπο που έχουν χειριστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Με πολλή ωριμότητα και υπευθυνότητα αναβαθμίζοντας πραγματικά την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά στην κατεύθυνση εξοικονόμησης πόρων από πλευράς της διεύθυνσης του ΡΙΚ. Όπως έχουν γίνει επίσης πολλά σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Σίγουρα υπάρχουν ακόμη αρκετά που μπορούν να γίνουν και για τα οποία είμαστε πάντα διατεθειμένοι να ακούσουμε απόψεις. Η Κυβέρνηση αντιμετώπισε εξαρχής με πλουραλιστική διάθεση τα θέματα που αφορούν τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και αυτό νομίζω φαίνεται και από τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου. Με την ίδια διάθεση θα συνεχίσουμε να τα αντιμετωπίζουμε, με πολύ σεβασμό στον ρόλο που καλείται η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση να επιτελέσει, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο εν όψει της Κυπριακής Προεδρίας όπου αναμένεται να καλύψουμε ανάγκες και να ικανοποιήσουμε απαιτήσεις τόσο των υπόλοιπων Ευρωπαίων όσο και δικές μας».

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο μη έγκρισης του προϋπολογισμού και στη ύπαρξη εναλλακτικής λύσης για το πρόβλημα, η κα Υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος στο πρόβλημα υπογραμμίζοντας ότι η νομοθεσία είναι σαφής. Δήλωσε επίσης ότι οι αναφορές που γίνονται σε αποθεματικό του ΡΙΚ δεν ευσταθούν και ίσως να οφείλονται σε κακή πληροφόρηση.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ κ. Μάκης Συμεού αφού ευχαρίστησε την κα Μαύρου για τη στήριξή της, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ θα εγκριθεί για να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα στο έργο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.