4/4/12

Επίσκεψη της Υπουργού Εξωτερικών στο Ουζμπεκιστάν

04/04/2012





H Yπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή θα πραγματοποιήσει αύριο επίσκεψη εργασίας στο Ουζμπεκιστάν, μετά από πρόσκληση του ομολόγου της κ. Kamilov Abdulaziz Khafizovich.

Κατά την επίσκεψή της η δρ Μαρκουλλή θα συναντηθεί με τον ομόλογό της κ. Khafizovich. Οι καλές διμερείς σχέσεις Κύπρου-Ουζμπεκιστάν και οι δυνατότητες περαιτέρω διεύρυνσής τους, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι σχέσεις ΕΕ-Ουζμπεκιστάν και θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης των δύο Υπουργών.

Μετά το πέρας των συνομιλιών και με στόχο την πρακτική ενίσχυση των θεσμικού πλαισίου συνεργασίας των δυο χωρών, οι δυο πλευρές θα προβούν στην υπογραφή των κάτωθι Εγγράφων:

• Συμφωνία για Συνεργασία των δύο χωρών στην Καταπολέμηση του Εγκλήματος,
• Συμφωνία για Συνεργασία σε θέματα Δημόσιας Υγείας και Ιατρικής Επιστήμης,
• Συμφωνία για Συνεργασία στον Τομέα του Τουρισμού,
• Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας του Ουζμπεκιστάν.

Μετά την υπογραφή των συμφωνιών οι δύο Υπουργοί θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Κατά την παραμονή της στην Τασκένδη, η κα Υπουργός θα έχει επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων, Επενδύσεων και Εμπορίου του Ουζμπεκιστάν κ. Elyor Majidovich Ganiev. H δρ Μαρκουλλή θα έχει, παράλληλα, επαφές με ομάδα του Κοινοβουλίου της χώρας.

Η κα Υπουργός θα αναχωρήσει από την Τασκένδη για την Κύπρο στις 6 Απριλίου.