4/3/12

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου


04/03/2012

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Νίκος Αναστασιάδης, που σήμερα μιλά για ανοχή στην άλλη άποψη, το 2004 κατάγγελλε τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο και τη χώρα του στην Ευρώπη, γιατί είχε διαφορετική άποψη στο Κυπριακό, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.



Σε δηλώσεις του το απόγευμα στους δημοσιογράφους, ο κ. Στεφάνου, σχολιάζοντας σημερινές αναφορές του κ. Αναστασιάδη, είπε ότι «η κοινωνία απαιτεί από τους πολιτικούς και τις πολιτικές δυνάμεις πρώτα και πάνω απʼ όλα αξιοπιστία, συνέπεια, διάλογο με την κοινωνία, σεβασμό στην αντίθετη άποψη.

Εν όψει της υποψηφιότητάς του στις Προεδρικές Εκλογές, ο κ. Αναστασιάδης αυτά εξαγγέλλει και επαναλαμβάνει. Όλοι, όμως, γνωρίζουν ότι κριτήριο της αλήθειας είναι η πράξη και όχι τα λόγια.

Ο κ. Αναστασιάδης, που σήμερα μιλά για ανοχή στην άλλη άποψη, το 2004 κατάγγελλε τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο και τη χώρα του στην Ευρώπη, γιατί είχε διαφορετική άποψη στο Κυπριακό.

Ο κ. Αναστασιάδης και το κόμμα του αποχώρησαν από το Εθνικό Συμβούλιο κατηγορώντας τον Τάσσο Παπαδόπουλο ότι δεν ενημέρωνε το σώμα και για έλλειψη διαβούλευσης. Τα ίδια λέει ο κ. Αναστασιάδης για τον Πρόεδρο Χριστόφια, τα ίδια έλεγε ακόμα και για τον Γλαύκο Κληρίδη.

Ο κ. Αναστασιάδης και το κόμμα του, που σήμερα μιλούν για την ανάγκη διαλόγου με την κοινωνία, κατηγορούσαν την Κυβέρνηση, επειδή έκανε διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους σχετικά με τα μέτρα της οικονομίας. Κατηγορούσαν την Κυβέρνηση γιατί δεν προχωρούσε να εφαρμόσει νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ομογάλακτα κόμματα του ΔΗΣΥ εφαρμόζουν στην Ευρώπη. Πολιτικές, οι οποίες βαθαίνουν περισσότερο την κρίση και προκαλούν εξαθλίωση στους εργαζόμενους και τους απλούς πολίτες. Τέτοιες πολιτικές θέλει να εφαρμόσει ο κ. Αναστασιάδης και το κόμμα του στην Κύπρο.

Τέτοια παραδείγματα μπορούν να λεχθούν πολλά. Το συμπέρασμα, στο οποίο αβίαστα καταλήγουν οι πολίτες, είναι ότι ο κ. Αναστασιάδης, όταν μιλά για διάλογο και διαβούλευση εννοεί να υιοθετούνται οι θέσεις του. Και όταν αυτές δεν υιοθετούνται, τότε ο διάλογος δίνει τη θέση του σε κατηγορίες περί ύπαρξης αυταρχισμού, εμμονών, ιδεολογικών αγκυλώσεων και άλλα επίθετα που συνήθως απλόχερα μοιράζει ο κ. Αναστασιάδης.

Μιλώντας για αξιοπιστία και συνέπεια, οι πολίτες διερωτούνται γιατί ο κ. Αναστασιάδης δεν προβάλλει πλέον τις θέσεις του για 'χαλαρή ομοσπονδία' και για διεύρυνση των συνομιλιών με τη συμμετοχή της Τουρκίας. Θέσεις, στις οποίες επέμενε και κατηγορούσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι δεν τις αποδεχόταν, ενώ απορρίπτονταν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις εκτός του ΔΗΣΥ.

Τα όσα υποστηρίζει σήμερα βρίσκονται σε αντιπαράθεση με ό,τι έκανε και υποστήριζε ο κ. Αναστασιάδης προηγουμένως. Αυτή η αντιπαράθεση μεταξύ του 'πριν' και του 'τώρα' ενισχύουν την εντύπωση που ήδη έχει σχηματίσει η κοινωνία. Ότι, δηλαδή, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ μεταλλάσσει ή και αποκρύβει τις θέσεις του απλά και μόνο για να προωθήσει την υποψηφιότητά του.

Αυτές οι μεταλλάξεις όχι μόνο δεν πείθουν, αλλά δημιουργούν τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης», κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.