7/3/12

Μήνυμα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκά Λουκά, Πρόεδρου του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου

07/03/2012





Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, δίνει την ευκαιρία να γιορτάσουμε, να αναγνωρίσουμε και να εκτιμήσουμε τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Ως Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, καθώς και Πρόεδρος του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, εκφράζω τη βαθιά εκτίμησή μου για τη συμβολή και συνεισφορά των γυναικών στην κοινωνία μας. Διαβεβαιώνω ότι η εξασφάλιση των ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών για όλους, ειδικά το θέμα της βίας κατά των γυναικών που εξακολουθεί να αποτελεί αιτία παγκόσμιας ντροπής, είναι εκ των προτεραιοτήτων του Υπουργείου μας κατά την επερχόμενη Κυπριακή Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το τίμημα της διάκρισης εις βάρος των γυναικών δεν είναι μόνο οι γυναίκες που το πληρώνουν. Όλοι ζημιώνουμε από την αποτυχία μας να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα ταλέντα και τις προοπτικές του μισού πληθυσμού της γης – οι σύζυγοι, τα παιδιά, οι συνάδελφοι, οι εργοδότες, οι συμπολίτες τους.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η πλήρης συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική και δημόσια ζωή είναι εκ των ων ουκ άνευ για τη δημοκρατία, κοινωνική ευημερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Επιβάλλεται όπως αξιοποιήσουμε στο έπακρο το σθένος, το κουράγιο και τις ικανότητες των απανταχού γυναικών. Είναι καιρός να αναγνωριστούν πλήρως οι γυναίκες ως ίσοι εταίροι και δημιουργοί του κοινού μέλλοντός μας.

Σήμερα ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας για ένα μέλλον ίσων δικαιωμάτων, ίσων ευκαιριών και προόδου για όλους. Εκφράζω και πάλι τις θερμές μου ευχαριστίες προς όλες τις γυναίκες της Κύπρου για όλα όσα έχουν προσφέρει στον τόπο μας και εύχομαι ευόδωση των στόχων και επιθυμιών τους.