22/3/12

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας



22/03/2012

Έχουν υπογραμμιστεί ακόμη παραπάνω οι σημαντικότατες διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση του με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ντερβίς Έρογλου, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.



Σε δηλώσεις του το μεσημέρι στους δημοσιογράφους, μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο από το χώρο διεξαγωγής των απευθείας συνομιλιών, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση είπε ότι ήταν «μια από τα ίδια».

Πρόσθεσε ότι «συνεχίστηκε η συζήτηση πάνω στο περιουσιακό, έχουν υπογραμμιστεί ακόμη παραπάνω σημαντικότατες διαφορές και η απόσταση θέσεων μεταξύ των δύο πλευρών και έχει αποφασιστεί να εξειδικευθεί περισσότερο η συζήτηση μεταξύ των συμβούλων».

Είπε ακόμη ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα έχει ξανά συνάντηση με τον κ. Έρογλου.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα ανέφερε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ σε συνέντευξη του και συγκεκριμένα ότι ενδέχεται να μην συνεχιστούν οι συνομιλίες μετά την 1η Ιουλίου, αλλά και ερωτηθείς κατά πόσο συζήτησε το θέμα με τον αξιωματούχο του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Όχι βέβαια. Θα δω τον κ. Ντάουνερ την ερχόμενη Τρίτη όταν θα επιστρέψει από τις Βρυξέλλες και θα μιλήσουμε και γι’ αυτά τα ζητήματα. Δεν βιάζομαι να βγάλω συμπεράσματα ούτε και να κατηγορήσω τον κ. Ντάουνερ».