21/3/12

Συμμετοχή της Κύπρου στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας, στην Αγία Πετρούπολη

21/03/2012





Το Γενικό Προξενείο της Κύπρου στην Αγία Πετρούπολη συμμετείχε για τρίτη συνεχή χρονιά στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην πόλη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γαλλοφωνίας.

Οι «Ημέρες της Γαλλοφωνίας στην Αγ. Πετρούπολη» ξεκίνησαν φέτος με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι Γενικοί Πρόξενοι των χωρών μελών της Γαλλοφωνίας στις 13 Μαρτίου, στο εστιατόριο Flamand Rose. Ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου κ. Γιώργος Σαμουήλ είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στους δημοσιογράφους τους λόγους που ώθησαν την Κύπρο να ενταχθεί στη Γαλλοφωνία, καθώς και τα προγράμματα στα οποία συμμετέχει.

Στις 16 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του φεστιβάλ κινηματογράφου στον κινηματογράφο Rodina και στη δεξίωση που ακολούθησε η Κύπρος προσέφερε στους συμμετέχοντες κυπριακό κρασί και παραδοσιακά εδέσματα.

Η συμμετοχή της Κύπρου ολοκληρώθηκε στις 17 Μαρτίου με την προβολή της ταινίας “Fish n' Chips” του κ. Ηλία Δημητρίου. Η ταινία, που προβλήθηκε με υπότιτλους στα γαλλικά και ρωσικά χάρη στην υποστήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών, καταχειροκροτήθηκε από το ακροατήριο το οποίο εκτίμησε το σενάριο και την ποιότητα της εικόνας.

Οι εκδηλώσεις για τη Γαλλοφωνία ολοκληρώνονται στις 30 Μαρτίου.