5/2/23

Προεδρικές Εκλογές 2023 – Επίσημη δήλωση του Προέδρου του ΕΛΑΜ για τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών

 


Προεδρικές Εκλογές 2023 – Επίσημη δήλωση του Προέδρου του ΕΛΑΜ για τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (ΕΛΑΜ) κ. Χρίστος Χρίστου, σε επίσημη δήλωσή του μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των Προεδρικών εκλογών, ανέφερε τα ακόλουθα:

«Θέλω να ευχαριστήσω τις χιλιάδες συμπολίτες μας που στήριξαν την υποψηφιότητά μας.  Θέλω, επίσης,  να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον υπέροχο κόσμο του ΕΛΑΜ που πάλεψε όλο αυτό το διάστημα σε ένα κλίμα πόλωσης, σε ένα κλίμα εξαιρετικής πολεμικής και καταφέραμε σήμερα να καθιερωθούμε πλέον ως η τέταρτη πολιτική δύναμη της Κύπρου.  Αντιλαμβανόμαστε πλήρως το ρόλο και το μήνυμα που μας έχει αποστείλει η κοινωνία. Είμαστε εδώ για να εργαστούμε για τα προβλήματα των συμπολιτών μας, για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας.

Τις προσεχείς μέρες έχουμε συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής για να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις όσον αφορά το δεύτερο γύρο των εκλογών.  Εστιάζουμε, όμως, όχι απλά στη δεύτερη Κυριακή, αλλά στην τρίτη και τέταρτη Κυριακή. Εκεί που τα προβλήματα συνεχίζονται και εκεί που θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να εργαστούν για το καλό της πατρίδας. 

Σας ευχαριστώ ξανά θερμά όλο τον κόσμο, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό μας.  Να είστε καλά».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα αποστείλει ερωτηματολόγιο στους δύο υποψηφίους που πέρασαν στο δεύτερο γύρο, ο κ. Χρίστου απάντησε: «΄Οπως είχαμε εξαγγείλει τις προηγούμενες μέρες θα αποστείλουμε και στους δύο εναπομείναντες υποψηφίους το σχετικό ερωτηματολόγιο και θα αναμένουμε τη δική τους τοποθέτηση. Με βάση τις δικές τους τοποθετήσεις θα παρθεί απόφαση, κατά πάσα πιθανότητα, την ερχόμενη Τετάρτη το βράδυ.  Να είστε καλά».