23/3/21

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

 


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δρ Αδάμος Αδάμου δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο κ. Liu Yantao.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα κοινού και ειδικού για την κάθε χώρα ενδιαφέροντος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε τις εξαίρετες σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Κίνας, στη βάση κοινών αρχών, της αλληλεγγύης και της αμοιβαίας στήριξης και επαναβεβαίωσε τη σταθερή υποστήριξη της Κύπρου στο σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κίνας και στην αρχή της «Μίας Κίνας». Ο Δρ Αδάμου εξέφρασε, παράλληλα, ειλικρινείς ευχαριστίες για τη διαχρονική στάση αρχών της Κίνας, όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και στις προσπάθειές επίλυσής του, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Ο Κινέζος Πρέσβης εξήρε τις μακρόχρονες σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των δύο χωρών, σημειώνοντας τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει η Βουλή των Αντιπροσώπων προς αυτή την κατεύθυνση. Ο κ. Liu εξέφρασε την εκτίμηση της χώρας του για τη διαχρονική στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πολιτική της «Μίας Κίνας» και διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για την προσήλωση της Κίνας στο σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου.