10/9/20

Συνάντηση της Διευθύντριας του Τμήματος Φυλακών με τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού


 

Συνάντηση της Διευθύντριας του Τμήματος Φυλακών με τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού

Στα πλαίσια της στρατηγικής συνεργασίας του Τμήματος Φυλακών με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού που στόχο έχει την υγιή απασχόληση των κρατουμένων και την ομαλότερη επανένταξη τους στην κοινωνία, πραγματοποιήθηκε σήμερα, συνάντηση της Διευθύντριας του Τμήματος Φυλακών κας Άννας Αριστοτέλους και του Προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, στο Τμήμα Φυλακών.

Τα τελευταία σχεδόν έξι χρόνια η Διεύθυνση του Τμήματος επενδύει στην παιδεία των κρατουμένων, η οποία επιτυγχάνεται μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος, των τεχνών και του αθλητισμού που συμβάλλουν στην καλλιέργεια του πνεύματος, του ήθους και συντελούν στη βελτίωση της υγείας – φυσικής και ψυχικής.

Στα πλαίσια άθλησης των κρατούμενων έχουν δημιουργηθεί στο Τμήμα Φυλακών, συνολικά 8 γυμναστήρια με σύγχρονο αθλητικό εξοπλισμό και δύο χώρους εκγύμνασης για το προσωπικό τα οποία λειτουργούν με καθημερινή επίβλεψη από καθηγητές φυσικής αγωγής από τον ΚΟΑ, μέσω αγοράς υπηρεσιών, στα πλαίσια της στρατηγικής συνεργασίας που έχει υπογραφθεί μεταξύ της Διευθύντριας του Τμήματος Φυλακών και του Προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού. Στα πλαίσια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε όλους τους χώρους εκγύμνασης στις Φυλακές.