27/8/19

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε σήμερα τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας κ. Nemanja Stefanović, με την ευκαιρία της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς, που πραγματοποιείται στη Λευκωσία, από 26 ως 30 Αυγούστου 2019. Τον κ. Stefanović συνόδευαν ο Πρέσβης της Σερβίας στη Λευκωσία κ. Marko Blagojević και η κα Milica Tomic, Σύμβουλος Α’ στην Πρεσβεία.
Κατά τη συνάντηση, επαναβεβαιώθηκαν οι παραδοσιακά στενές φιλικές σχέσεις Κύπρου – Σερβίας και εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για συνέχιση της μεταξύ τους ενισχυμένης συνεργασίας και σε πρακτικό επίπεδο προς επίτευξη απτών αποτελεσμάτων, ιδιαίτερα στον οικονομικό και εμπορικό τομέα. Εκφράστηκε, εξάλλου, εκατέρωθεν ευγνωμοσύνη για τη διαχρονική στάση αρχών που αμοιβαία τηρείται σε ό,τι αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου.
Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο Σέρβος αξιωματούχος παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής και ιδιαίτερη πρόσκληση από την Πρόεδρο της Εθνικής Συνέλευσης της Σερβίας κα Maja Gojković για την 141η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι τον προσεχή Οκτώβριο.