22/11/18

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με παιδιά που συμμετέχουν στην Παιδοβουλή και στην Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή για την Προστασία και την Ευημερία του Παιδιού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με παιδιά που συμμετέχουν στην Παιδοβουλή και στην Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή για την Προστασία και την Ευημερία του Παιδιού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, παιδιά που συμμετέχουν στην Παιδοβουλή και στην Παγκύπρια Συντονιστική  Επιτροπή για την Προστασία και την Ευημερία του Παιδιού, στην παρουσία της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κας Λήδας Κουρσουμπά και του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννου Γιαννάκη, με την ευκαιρία της Εβδομάδας Παιδιού 2018.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δημόσιας Διαβούλευσης με την Παιδοβουλή.
Μιλώντας κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είναι με ιδιαίτερη χαρά που σας καλωσορίζω στο Προεδρικό Μέγαρο, σε αυτό που συμβολίζει την κρατική μας υπόσταση, εδώ που χαράσσονται οι πολιτικές.
Βεβαίως, η υιοθέτηση κάποιων πολιτικών χρειάζεται και τη Βουλή και ελπίζω και την Παιδοβουλή, ικανοποιώντας έτσι ένα από τα αιτήματά σας που είναι και ο μεταξύ μας διάλογος σε ό,τι αφορά στα παιδιά.
Ήδη έχω δώσει οδηγίες στον Επίτροπο Εθελοντισμού, σε συνεργασία πάντα με την Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, για να δημιουργήσουμε εκείνες τις διαδικασίες και συνέργειες που να μας επιτρέψουν να έχουμε ένα διάλογο για ό,τι αφορά στα παιδιά και τους νέους μας.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Παιδοβουλή που παρευρίσκεται σήμερα εδώ, αλλά και για τη συμβολή και συνδρομή της. Οσάκις συνέρχεται υποβάλλει υπόμνημα με καίρια θέματα που αφορούν στα δικαιώματα, την προοπτική, τους κινδύνους, την οικονομική στέρηση και άλλα.
Τα διάφορα Υπουργεία έχουν συγκεκριμένες πολιτικές. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Χωρίς αμφιβολία υπάρχουν κενά, υπάρχουν αδυναμίες. Για αυτό, εξάλλου, απαιτείται και ο διάλογος, προκειμένου να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις που θα μας επιτρέψουν να αντιμετωπίσουμε με ακόμα πιο αποτελεσματικό τρόπο τα προβλήματα που εσείς αντιμετωπίζετε.
Περισσότερο θα ήθελα να σας ακούσω παρά να με ακούσετε. Θέλω να δω πού παρατηρούνται αδυναμίες, έτσι ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στις πολιτικές που θα υλοποιήσουμε».
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Παιδοβουλής Παρασκευάς Χατζήκκος είπε, μεταξύ άλλων, ότι γίνονται ήδη βήματα μπροστά σε ό,τι αφορά στα δικαιώματα των παιδιών, προσθέτοντας ότι «αναγνωρίστηκε και το δικαίωμα μας στη συμμετοχή σε θέματα που αφορούν άμεσα αλλά και έμμεσα τα παιδιά».
Τόνισε ότι «χαιρετίζουμε με μεγάλη ικανοποίηση την Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά από δική σας εισήγηση, για θεσμοθέτηση Ημέρας Διαβούλευσης με την Παιδοβουλή, εντός της Εβδομάδας Παιδιού κάθε χρόνο».
Πρόσθεσε ότι «χαιρετίζουμε ακόμα την έμπρακτη, πλέον, διάθεση της Πολιτείας να αναμίξει κι εμάς στις αποφάσεις που μας αφορούν. Επίσης, χαιρετίζουμε το γεγονός ότι μέσα στο 2018 έγιναν πολλές θετικές αλλαγές στη σχέση μας με το Κράτος και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, που σηματοδοτούν μια νέα εποχή στην εφαρμογή του δικαιώματός μας στη συμμετοχή».