10/10/18

Ο Υπουργός Εσωτερικών στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Λουξεμβούργο

Ο Υπουργός Εσωτερικών στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Λουξεμβούργο

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης μεταβαίνει αύριο στο Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Οκτωβρίου.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων των Υπουργών Εσωτερικών, αναμένεται να βρεθεί η αναθεώρηση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου, σε μια ακόμη προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών επί της αρχής της αλληλεγγύης και τη στήριξη των κρατών μελών πρώτης γραμμής.
Οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για τις νέες νομοθετικές προτάσεις που υποβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Σεπτέμβριο, με ιδιαίτερη έμφαση στην Οδηγία για τις επιστροφές παρανόμως διαμενόντων αλλά και την πρόθεση για διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της FRONTEX για τη φύλαξη των συνόρων.
Ο Υπουργός Εσωτερικών θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας με τους Ευρωπαίους Υπουργούς Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης και μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Επίσης, θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους Υπουργούς Εσωτερικών της Ελλάδας και της Μάλτας, καθώς και με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO).
Ο κ. Πετρίδης επιστρέφει στην Κύπρο το Σάββατο 13 Οκτωβρίου.