10/10/18

Πραγματοποίηση πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ Κύπρου – Ιταλίας στο Υπουργείο Εξωτερικών

Πραγματοποίηση πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ Κύπρου – Ιταλίας στο Υπουργείο Εξωτερικών

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Λευκωσία πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ της Κύπρου και της Ιταλίας, στο επίπεδο των Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών.
Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης κ. Μηνάς Α. Χατζημιχαήλ καλωσορίζοντας την Ιταλίδα ομόλογό του Πρέσβη κα Elisabetta Belloni, έκανε ιδιαίτερη μνεία στις πολύ στενές διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε μια σειρά από τομείς, καθώς και στη συνεργασία τους σε ευρωπαϊκό και πολυμερές επίπεδο.
Ειδικότερα, οι δύο Γενικοί Διευθυντές και οι Αντιπροσωπείες που τους πλαισίωναν συζήτησαν τη διμερή συνεργασία στον τομέα της Ενέργειας και τις τελευταίες εξελίξεις επ’ αυτού, την παρούσα φάση του Κυπριακού, θέματα που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της ΕΕ, όπως η μετανάστευση, καθώς και ζητήματα περιφερειακού ενδιαφέροντος, όπως το συριακό και οι τριμερείς συνεργασίες Κύπρου – Ελλάδας με χώρες της Αν. Μεσογείου και άλλα.
Μετά τις διαβουλεύσεις ο Γενικός Διευθυντής παρέθεσε γεύμα εργασίας στη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας και στην αντιπροσωπεία της.