29/5/18

Διοργανώθηκε εκδήλωση προς τιμήν της Ελληνοκύπριας εκπαιδευτικού κας Άντριας Ζαφειράκου, στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Διοργανώθηκε εκδήλωση προς τιμήν της Ελληνοκύπριας εκπαιδευτικού κας Άντριας Ζαφειράκου, στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Εκδήλωση διοργανώθηκε την Τρίτη 29 Μαΐου 2018, στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, προς τιμήν της Ελληνοκύπριας εκπαιδευτικού κας Άντριας Ζαφειράκου.
Η κα Ζαφειράκου, η οποία τιμήθηκε πρόσφατα με το διεθνές βραβείο καλύτερου δασκάλου για το 2018 (Global Teacher Prize 2018), από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Varkey, βρίσκεται στην Κύπρο μετά από πρόσκληση την οποία της απηύθυνε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης, αμέσως μετά τη διάκρισή της.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο Υπουργείο Παιδείας, ο κ. Χαμπιαούρης, αφού συνεχάρη την κα Ζαφειράκου για το πολυσχιδές έργο της, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Τιμούμε σήμερα την κα Ζαφειράκου διότι είναι μια εκπαιδευτικός πρότυπο. Ταυτόχρονα όμως, στο πρόσωπό της, τιμούμε και τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς της Κύπρου, που δίνουν κάθε μέρα με ευσυνειδησία και αφοσίωση έναν ωραίο και δύσκολο αγώνα, ώστε να προσφέρουν στα παιδιά μας την καλύτερη δυνατή παιδεία».
Επισήμανε ότι «ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, επιδιώκουμε να συνεχίσουμε από κοινού τη μεγάλη προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος, μέσα από τεκμηριωμένο σχεδιασμό και ορθή εφαρμογή σημαντικών και αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης».
Παράλληλα, επιδιώκουμε, πρόσθεσε ο κ. Χαμπιαούρης, «την ανάπτυξη ενός παραγωγικού και εποικοδομητικού διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση να προωθήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η εκπαίδευσή μας».
Τέλος, απευθυνόμενος στην κα Ζαφειράκου, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι η ευελπιστεί η σημερινή τους συνάντηση να γίνει η απαρχή μιας παραγωγικής, ουσιαστικής και επιτυχημένης συνεργασίας.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης της Ελληνοκύπριας εκπαιδευτικού στην Κύπρο για σήμερα περιλαμβάνει επισκέψεις σε σχολεία όπως και συναντήσεις με εκπαιδευτικούς και στελέχη του Υπουργείου. Αύριο, η κα Ζαφειράκου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.