21/3/18

Ο Πρόεδρος της Βουλής συνεχίζει τις επαφές του στη Γεωργία

Ο Πρόεδρος της Βουλής συνεχίζει τις επαφές του στη Γεωργία

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης συνεχίζοντας για δεύτερη μέρα και ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή του στη Γεωργία, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την Υπηρεσία Εξυπηρέτησης Πολιτών της Γεωργιανής Κυβέρνησης, όπου έτυχε ενημέρωσης για την οργάνωση και λειτουργία της Υπηρεσίας στη βάση της τεχνολογίας και της καινοτομίας.
Ακολούθως, επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Κλασικών, Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Τιφλίδας, όπου έτυχε ξενάγησης και ενημέρωσης από Καθηγητές του Ινστιτούτου για το έργο και τις δράσεις του. Συνάντησε δε φοιτητές του Ινστιτούτου με τους οποίους είχε σύντομη συνομιλία. 
Παρακάθισε στη συνέχεια σε γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο, κ. Goga Gulordava και Μέλη της Ομάδας Φιλίας Γεωργίας-Κύπρου στη Γεωργιανή Βουλή, με τους οποίους συζήτησε τρόπους περαιτέρω προώθησης των διμερών σχέσεων.
Το απόγευμα, ο κ. Συλλούρης συναντήθηκε με τα μέλη της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου που συμμετέχουν στην Αποστολή Επιτήρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Γεωργία, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα καθήκοντα που επιτελούν.
Τέλος, ο Πρόεδρος της Βουλής έγινε δεκτός από τον Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία Β’. Κατά τη συνάντηση ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στους ιστορικούς και θρησκευτικούς δεσμούς μεταξύ των λαών της Κύπρου και της Γεωργίας και εξέφρασε τη χαρά του για την πρώτη αυτή επίσκεψη Προέδρου Βουλής της Κύπρου στο Πατριαρχείο. Ευχαρίστησε δε την Κυβέρνηση και την Εκκλησία της Κύπρου για την παραχώρηση γης για την ανέγερση Γεωργιανού Μοναστηριού στην Επαρχία Πάφου.
Ο Πρόεδρος της Βουλής μετέφερε στον Πατριάρχη τους χαιρετισμούς και μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β’. Ο κ. Συλλούρης εξέφρασε, εξάλλου, την πεποίθηση ότι η συνάντηση με τον Πατριάρχη θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών και στο πολιτιστικό επίπεδο. Αναφέρθηκε δε στην παρουσία μεγάλου αριθμού Γεωργιανών στην Κύπρο οι οποίοι ενισχύουν ακόμη περισσότερο αυτούς τους δεσμούς. Διαβεβαίωσε ακόμη τον Πατριάρχη ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στην αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Γεωργίας σε όλους τους τομείς.