4/12/17

Ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων

Ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων
Μεγάλη επιτυχία συνιστά για την Κύπρο η επανεκλογή της ως μέλος του Συμβουλίου του Διεθνές Ναυτιλιακού Οργανισμού στην Κατηγορία Γ. Η Κύπρος κατέλαβε την πολύ τιμητική τρίτη θέση μεταξύ 24 υποψηφίων με 136 ψήφους (επί συνόλου 159 χωρών που ψήφισαν).

Στην Κατηγορία Γ υπάγονται 20 από τα συνολικά 40 μέλη, τα οποία έχουν ιδιαίτερα συμφέροντα στις θαλάσσιες μεταφορές ή την πλοήγηση και των οποίων η εκλογή στο Συμβούλιο διασφαλίζει την αντιπροσώπευση όλων των κύριων γεωγραφικών περιοχών του κόσμου.
Αξιοσημείωτη είναι, επίσης, η ανάδειξη του ΄Υπατου Αρμοστή της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο κ. Ευριπίδη Ευρυβιάδη, σε Α΄ Αντιπρόεδρο της Συνέλευσης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ), με διετή θητεία, στο πλαίσιο της 30ής Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού που διεξάγεται στην έδρα του στο Λονδίνο. Είναι μάλιστα, η πρώτη φορά που Κύπριος αντιπρόσωπος λαμβάνει αυτή τη διάκριση.

Τα πιο πάνω αποτελούν επιστέγασμα της πετυχημένης στρατηγικής που ακολουθεί η Κύπρος τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά στον τομέα της ναυτιλίας και ενισχύει την εικόνα της χώρας μας ως διεθνούς ναυτιλιακής δύναμης. Παρέχει δε τη δυνατότητα συμμετοχής της χώρας στις διεργασίες για λήψη στρατηγικών αποφάσεων που επηρεάζουν τη ναυτιλία.

Το Υπουργείο Μεταφορών και η Κυβέρνηση διαβεβαιώνουν τέλος ότι θα συνεχίσουν και θα εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες περαιτέρω ενίσχυσης του τομέα της ναυτιλίας, ο οποίος αποτελεί άλλωστε ένα από τους ισχυρότερους πυλώνες της κυπριακής οικονομίας.