21/12/17

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεξιώθηκε παιδιά της Επιτροπής Βοήθειας Παιδιών της Κύπρου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεξιώθηκε παιδιά της Επιτροπής Βοήθειας Παιδιών της Κύπρου
Γεύμα προς τιμή δεκάδων παιδιών της Επιτροπής Βοήθειας Παιδιών της Κύπρου παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, με τη σύζυγό του κα Άντρη Αναστασιάδη, σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο. Τα παιδιά γευμάτισαν με το προεδρικό ζεύγος, στην παρουσία, μεταξύ άλλων, του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή, του Επίτροπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτη Φωτίου και του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννη Γιαννάκη.

Καλωσορίζοντας πρώτα από όλα τα παιδιά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε όσους κατέβαλαν προσπάθεια και δημιούργησαν αυτό το φαινόμενο της αλληλεγγύης, της συμπαράστασης.

«Πιο πολύ θέλω όμως να καλωσορίσω τα παιδιά από την Καρπασία. Τα παιδιά μας που ζουν βιώνουν και μας δίνουν ελπίδα. Και προσπάθειά μας θα είναι να είναι μια: να δούμε πώς επιτέλους μπορούμε να ζήσουμε σε ολόκληρη την Κύπρο, Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι, μέσα σε ειρηνικές συνθήκες, κάτω από συγκεκριμένους όρους που προβλέπει και διαγράφει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι ως προϋποθέσεις που τις θέτουμε εμείς, αλλά ως πανανθρώπινα αγαθά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Εξέφρασε, εξάλλου, την ευγνωμοσύνη του προς την Επιτροπή Βοήθειας Παιδιών της Κύπρου, η οποία, όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «δημιουργήθηκε από το 1974 και μετεξελίχτηκε αργότερα, για να συμπεριλάβει, αρχικά, κάποια παιδιά που είχαν ανάγκες, και αργότερα, τα εγκλωβισμένα μας παιδιά. Να τους ευχαριστήσω και να εκφράσω τις ευγνώμονες ευχαριστίες, όπως επίσης και στους χορηγούς των διάφορων εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής».

Τέλος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καλωσόρισε τα παιδιά, ευχόμενος σε αυτά Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.

Παιδιά που φοιτούν στα σχολεία του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου έδωσαν αναμνηστικά δώρα στην Πρώτη Κυρία και στον Επίτροπο Προεδρίας, τους οποίους και ευχαρίστησαν για τη διαχρονική τους στήριξη καθώς και για το χριστουγεννιάτικο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο που έγινε πλέον θεσμός.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν βραβεία και διακρίσεις σε μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό σχεδιασμού χριστουγεννιάτικης κάρτας.

Το γεύμα διάνθησε μουσικά, η μπάντα του Μουσικού Λυκείου Λεμεσού, υπό τη διεύθυνση του κ. Γιώργου Κρασίδη.