27/7/17

Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με δάσκαλους από τα Ελληνικά Κοινοτικά Σχολεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου είχε σήμερα συνάντηση με δάσκαλους από τα Ελληνικά Κοινοτικά Σχολεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Προγράμματος Επιμόρφωσης Ομογενών Εκπαιδευτικών, που διοργανώνει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Κατά τη συνάντηση, ο Επίτροπος Προεδρίας εξήρε το έργο που επιτελεί η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι ομογενειακές οργανώσεις σε ό,τι αφορά την αποτελεσματική λειτουργία των ελληνικών σχολείων στις ΗΠΑ.

Ο Επίτροπος τόνισε ότι η νέα γενιά αποδήμων αποτελεί το μέλλον της διασποράς μας, «γι’ αυτό και μέσα από συγκεκριμένες και καινοτόμες δράσεις, όπως το πρόγραμμα αυτό, προσπαθούμε να φέρουμε τους νέους πιο κοντά, κρατώντας τους στις ρίζες τους, την ιστορία τους, τον πολιτισμό και την γλώσσα τους».

Παράλληλα, ο Επίτροπος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη προσπάθεια που καταβάλλεται για ενθάρρυνση και ενεργό συμμετοχή των νέων αποδήμων μας, ως κορυφαία προτεραιότητα της στρατηγικής μας, μέσω του πολύ επιτυχημένου προγράμματος NDCP «Γνωρίστε την Κύπρο» το οποίο απευθύνεται σε ηλικίες 18-22 ετών και του προγράμματος “Cypriot Culture Tour” NCCT το οποίο απευθύνεται σε νέους μεγαλύτερους των 22 ετών. Όπως είπε, το πρόγραμμα λειτουργεί σε συνεργασία με τη ΝΕΠΟΜΑΚ, τον Οργανισμό Νεολαίας και το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Κλείνοντας, ο κ. Φωτίου εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για τη στενή συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Εκκλησίας Αμερικής-ομογενειακών οργανώσεων που οδηγεί σε τόσο θετικά αποτελέσματα και επισήμανε ότι η συμβολή της Εκκλησίας είναι καθοριστικής σημασίας για τον Απόδημο Ελληνισμό.
_______________
ΡΜ/ΕΓ