6/4/17

Επίδοση διαπιστευτηρίων του Ύπατου Αρμοστή της Κύπρου στην Πρετόρια προς τον Βασιλιά της Σουαζιλάνδης

Επίδοση διαπιστευτηρίων του Ύπατου Αρμοστή της Κύπρου στην Πρετόρια προς τον Βασιλιά της Σουαζιλάνδης


O νέος Ύπατος Αρμοστής της Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ιακώβου, με έδρα την Πρετόρια, επέδωσε στις 30 Μαρτίου 2017 τα διαπιστευτήρια του ενώπιον της ΑΜ Βασιλιά της Σουαζιλάνδης Mswati III.

Κατά την τελετή των διαπιστευτηρίων, ο νέος Ύπατος Αρμοστής διαβίβασε, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, τους χαιρετισμούς του προς τον Βασιλιά της Σουαζιλάνδης μαζί με τις ευχές του για την πρόοδο και την ευημερία του λαού της χώρας.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση του κ. Ιακώβου με τον Βασιλιά Mswati III, εξετάστηκαν τρόποι προώθησης της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Σουαζιλάνδης, προς αμοιβαίο όφελος. Εκτιμήθηκε επίσης η σχέση ΕΕ – Σουαζιλάνδης.

Ο Ύπατος Αρμοστής της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Βασιλιά της χώρας επί των εξελίξεων στην πορεία της διαπραγματευτικής διαδικασίας στο Κυπριακό, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την υποστήριξη της κυβέρνησης της Σουαζιλάνδης έναντι της Κύπρου, στο πλαίσιο του ΟΗΕ και της Κοινοπολιτείας, ως και για τη στήριξη στην κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.