13/10/16

Συνεχής και αμέριστη η στήριξη της Πολιτείας στο Σχολείο Τέρρα Σάντα

Συνεχής και αμέριστη η στήριξη της Πολιτείας στο Σχολείο Τέρρα Σάντα



Ένα ιστορικό σχολείο, το Κολλέγιο Τέρρα Σάντα, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής και ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτης Φωτίου. Το Σχολείο Τέρρα Σάντα ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1646 με αποστολή να προσφέρει γραμματικές γνώσεις και ανθρωπιστική καλλιέργεια στον τοπικό πληθυσμό της Κύπρου, κάτω από τις τότε δυσκολίες και αντιξοότητες.

Κατά τη σημερινή επίσκεψη, ο Υπουργός και ο Επίτροπος ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του Σχολείου και συζήτησαν με τη Διεύθυνση θέματα που το απασχολούν. Η ιδιαιτερότητα του Σχολείου έγκειται στο γεγονός ότι σε αυτό φοιτούν μαθητές από διάφορες κοινότητες της Κύπρου, αλλά και από άλλες χώρες, καθιστώντας το ένα πολυπολιτισμικό εκπαιδευτικό ίδρυμα. Παρά τον ιδιωτικό του χαρακτήρα, το Σχολείο είναι όμοιου τύπου με τα δημόσια σχολεία και λειτουργεί με βάση τους σχετικούς κανονισμούς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Τα τελευταία χρόνια, το Σχολείο έχει προχωρήσει σε συμφωνία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και λειτουργεί ως πρότυπο σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Κατά τη συνάντηση, τόσο ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού όσο και ο Επίτροπος Προεδρίας εξέφρασαν τη στήριξη της Πολιτείας προς το σχολείο. Επίσης, ανέδειξαν το πολυσήμαντο έργο που επιτελείται από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Σχολείου.