15/6/16

O Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού απέστειλε σήμερα επιστολή

O Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού απέστειλε σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με θέμα το μέλλον του εμπορικού τομέα του Συνεργατισμού.


Παρατίθεται η επιστολή:

«Σε συνέχεια της συνάντησης που είχαμε ως ΑΚΕΛ τόσο με τον Υπουργό Οικονομικών όσο και με το Γενικό Διευθυντή της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας για το μέλλον του εμπορικού τομέα του Συνεργατισμού επανέρχομαι στο θέμα με την παράκληση να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να διατηρήσει ο συνεργατικός εμπορικός τομέας το σημερινό χαρακτήρα του.
Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε ήδη καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση τόσο προς τον Υπουργό Οικονομικών όσο και προς τη Διεύθυνση της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας. Είμαστε έτοιμοι να την καταθέσουμε και ενώπιον σας ώστε να διαφυλάξουμε ότι οι συνεργατικές εμπορικές εταιρείες θα παραμείνουν δρώσες και βιώσιμες και στο μέλλον.
Δυστυχώς παρατηρούμε ότι λίγα έχουν γίνει από πλευράς της Κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση. Δεδομένων των στενών χρονικών περιθωρίων και της ήδη εκδηλωθείσας βούλησης από πλευράς των συνεργατικών εμπορικών εταιρειών[1] για την οριστική διευθέτηση του θέματος αναμένουμε ότι θα υπάρξουν ανάλογες πρωτοβουλίες από πλευράς Κυβέρνησης. 
Θεωρούμε το Συνεργατισμό κατάκτηση ολόκληρου του Κυπριακού Λαού και με αυτή τη λογική θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε και στο μέλλον».

15/06/2016